IDC: Διψήφια μερίδια αγοράς για τα Windows Phone μετά το 2017

21:26 8/9/2013 - Πηγή: myPhone
Μπορεί η Microsoft να κατάφερε πρόσφατα να ξεπεράσει τη BlackBerry στη μάχη για την τρίτη θέση στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων για smartphones, όμως σύμφωνα με την IDC τα Windows Phone θα έχουν αργό, αλλά σταθερό μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της πιστεύουν πως το λειτουργικό σύστημα για κινητά
από τη Microsoft δεν θα καταφέρει να περάσει σε διψήφια νούμερα πωλήσεων μέχρι το 2017, όπου και αναμένεται να αγγίξει τα 10,2% της παγκόσμιας αγοράς.

Ο χάρτης μεριδίων ωστόσο, σύμφωνα και με την έρευνα της εταιρίας, δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, μιας και στην κορυφή θα μείνει το Android με ποσοστό 68,3% ενώ δεύτερο θα παραμείνει το iOS, με ποσοστό μικρότερο του 17,9%. Οι αναλύσεις αυτές ωστόσο δεν είναι πάντα έγκυρες, ειδικά όταν αφορούν μεγάλα χρονικά περιθώρια. Μεγάλο παράδειγμα άλλωστε το Symbian, το οποίο, μέχρι και το 2009, όλες οι εταιρίες αναλύσεων ήθελαν στην κορυφή των πωλήσεων, την ώρα που το Android θεωρούνταν «αδύναμος» κρίκος. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το Android έχει γίνει «βασιλιάς» του mobile OS, την ώρα που το Symbian έχει καταργηθεί επίσημα από τη Nokia.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 69 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα