Η Samsung αναζητεί αντίδοτο στην πτώση των πωλήσεων

Στον επικεφαλής του mobile division J.K. Shin «φορτώνει» η Samsung την υποχώρηση κατά 15% των πωλήσεων στον τομέα της κινητής που κατ’αντιστοιχία στέρησαν από τα ταμεία της κορεάτικης κατασκευάστριας εταιρείας 11 εκατομμύρια ευρώ από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Η δυσφορία της διοίκησης και η στοχοποίηση του κ. Shin, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και co-CEO της εταιρείας, διαρρέει μέσα από δημοσίευμα της WSJ.
Παρ’όλα αυτά, φαίνεται ότι η Samsung αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να κρατήσει τα μερίδιά της, όχι λόγω κακοδιοίκησης, αλλά γιατί έχει να αντιμετωπίσει την επέλαση των Κινέζων κατασκευαστών οι οποίοι καταφέρνουν να κρατούν τα κόστη χαμηλά, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τόσο την ποιότητα κατασκευής, όσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών που λανσάρουν στην αγορά. Ταυτόχρονα έχουν και ένα μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από την τεράστια εσωτερική αγορά της Κίνας η οποία απορροφά μεγάλο μέρος της παραγωγής τους, επιτρέποντας τους να διατηρούν τις γραμμές παραγωγής τους σε υψηλές ταχύτητες και να επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 119 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα