Να πόσο κοστίζουν τα εξαρτήματα του Pocophone F1

Όπως όλοι ξέρουμε, το POCO F1 είναι η πρώτη απόπειρα της Xiaomi να δημιουργήσει μια «οριακά ναυαρχίδα» με χαμηλό κόστος απόκτησης, μέσα από ένα ξεχωριστό sub-brand και για να μπορέσει να σταθεί απέναντι στον όλο και αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Παρότι όμως είναι κατασκευασμένο από το μηδέν, χρησιμοποιεί σε πολλά του σημεία το τμήμα R&D της Xiaomi για να διαφοροποιηθεί. Το σχετικό teardown του Counterpoint Research μας δίνει μια ιδέα για το πως είναι κατασκευασμένο, αλλά και για το πως καταφέρνει η εταιρία να κρατήσει χαμηλά το κόστος, προσφέροντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια
καταφέρνει να έχει στην αγορά το οικονομικότερο smartphone με Snapdragon 845 SoC της Qualcomm, ενώ ταυτόχρονα δεν «φορτώνει» τη συσκευή με τεχνολογίες όπως Cat 20 LTE, οι οποίες απλά θα ανέβαζαν το κόστος. Αντίθετα χρησιμοποιεί πιο «κοινές» τεχνολογίες, όπως το LTE-A Cat 16, αντιλαμβανόμενη φυσικά και τις ουσιαστικές ανάγκες της αγοράς. Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και με το Quick Charge 3.0 της Qualcomm (αντί του νεότερου 4.0), με την παράλειψη του OIS, του NFC αλλά και κάποιας «θωράκισης» για νερό και σκόνη. Το ίδιο έχει γίνει και στο σχεδιαστικό/δομικό κομμάτι του Pocophone F1, κάνοντας χρήση κάποιας έκδοσης του Gorilla Glass, μαζί με polycarbonate στο πίσω panel της συσκευής.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 64 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα