Πιο φθηνές οι AMOLED οθόνες σε δύο χρόνια από τώρα

15:25 19/7/2014 - Πηγή: myPhone
Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Samsung έχει την τάση να προτιμά τις AMOLED οθόνες περισσότερο από τα πάνελ TFT LCD, ακόμη και όταν πρόκειται για smartphones με υψηλότερο κόστος παραγωγής. Μάλιστα, η εταιρεία τώρα τελευταία επιλέγει τις AMOLED οθόνες και για τα
high-end tablets της. Βέβαια δεν είναι μόνο η Samsung που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές που την γλυκοκοιτάζουν, όπως η Motorola που φρόντισε να εξοπλίσει το Moto X της με οθόνη τύπου AMOLED.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των AMOLED είναι ότι παρέχουν πιο ζωντανά χρώματα και το βαθύτερο μαύρο σε σχέση με τις υπόλοιπες οθόνες, αν και οι πραγματικές διαφορές μεταξύ των δύο τεχνολογιών είναι περισσότερες. Πιθανώς όμως υπάρχουν και πολλά αρνητικά για τις οθόνες AMOLED με βασικό μειονέκτημά τους το αυξημένο κόστος παραγωγής τους. Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι AMOLED οθόνες κοστίζουν 10-20% περισσότερο σε σύγκριση με την κατασκευή LCD panel, αλλά τα καλά νέα για τους φανατικούς των AMOLED είναι ότι η κατάσταση αυτή πολύ σύντομα θα αλλάξει, με την NPD DisplaySearch να ισχυρίζεται ότι το κόστος αυτών σε δύο χρόνια θα μπορούσε να πέσει πιο κάτω και από των TFT.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 75 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα