F1: Ανανέωσε με Mercedes ο Ρόσμπεργκ τουλάχιστον ως το 2013

Η Mercedes GP ανακοίνωσε την Πέμπτη (10/11) την επέκταση του συμβολαίου του Νίκο Ρόσμπεργκ, η οποία σημαίνει ότι ο γερμανός οδηγός θα παραμείνει στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2013.

Η προηγούμενη συμφωνία των δύο πλευρών έληγε του χρόνου και οι φήμες ήθελαν τον Ρόσμπεργκ να είναι ο κύριος υποψήφιος για την αντικατάσταση του Φελίπε Μάσα στην Ferrari.

Ωστόσο

ο 26χρονος πιλότος επέλεξε να παραμείνει στην Mercedes, η οποία μπορεί να μην ανακοίνωσε επακριβώς τη χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου, αλλά επιβεβαίωσε ότι περιλαμβάνει σίγουρα τη σεζόν 2013, ενώ από εκεί και έπειτα υπάρχουν οψιόν περαιτέρων επέκτασής του.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή την εξέλιξη", τόνισε ο Ρόσμπεργκ. Το να κερδίσω με ένα Ασημένιο Βέλος θα είναι ένα από τα χάι-λάιτ της καριέρας μου ως τώρα, και απολαμβάνω πολύ να βοηθάω στην αναζήτηση της ομάδας να γίνει η καλύτερη στην F1.

"Εχω κάθε εμπιστοσύνη στην Mercedes ότι θα μου δώσει ένα μονοθέσιο ικανό για νίκες, και πως θα καταφέρουμε να συνεισφέρουμε στην φανταστική κληρονομιά της μάρκας στους αγώνες ταχύτητας".

Στο μεταξύ, η φημολογία είναι έντονη πως η Mercedes έχει ήδη συμφωνήσει για να κρατήσει και τον Μίκαελ Σουμάχερ έως το 2013. Εφόσον επιβεβαιβωθεί επίσημα κάτι τέτοιο, θα σημαίνει ότι τα Ασημένια Βέλη πρόκεται να διατηρήσουν την ίδια σύνθεση οδηγών για τέσσερα διαδοχικά χρόνια, καθώς και οι δύο πιλότοι της ομάδας έγιναν μελη της το 2010, μετά την εξαγορά της Brawn GP και μετατροπή της σε εργοστασιακή ομάδα της Mercedes.

Ο Ρόσμπεργκ προερχόταν από τέσσερις σεζόν με την Williams, ενώ ο Σουμάχερ από μια τριετή απόσυρση από τους αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα