F1: Πρωταθλήτριες στα pit-stop οι Red Bull και Mercedes

Η Red Bull Racing και η Mercedes GP είναι οι δύο πιο γρήγορες ομάδες στις αλλαγές ελαστικών κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 ως τώρα.

Τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes, υπολογίζονται με βάση όλα τα "κανονικά" pit-stop που έχουν γίνει στους 17 πρώτους αγώνες της σεζόν, χωρίς δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη

οι είσοδοι μονοθεσίων στα pits για παράλληλη επιδιόρθωση ζημιών ή υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.

Σε συνολικά 885 pit-stop που έχουν γίνει από την αρχή του 2011 μέχρι και πριν από το GP Αμπου Ντάμπι, η Red Bull και η Mercedes μοιράζονται τον ταχύτερο μέσο όρο αλλαγής ελαστικών.

Ακολουθεί η McLaren με τρία δέκατα διαφορά, η Force India είναι τέταρτη άλλο ένα δέκατο πίσω, ενώ η Ferrari συμπληρώνει την πρώτη 5άδα, συνολικά πέντε δέκατα μακριά από την κορυφή.

Οσον αφορά τα ταχύτερα μεμονωμένα pit-stop σε κάθε αγώνα, η Red Bull προηγείται με οκτώ και η Mercedes ακολουθεί με επτά.

Οι δύο αυτές ομάδες βρίσκονται, επίσης, στις δύο πρώτες θέσεις με την ίδια σειρά στην κατηγορία των ταχύτερων μέσο όρο pit-stop κάθε κούρσας.

Ολοι οι χρόνοι βασίζονται στον συνολικό χρόνο που περνάει το μονοθέσιο μέσα στο pit-lane, από την είσοδο μέχρι την έξοδό του, και όχι στον καθαρό χρόνο παραμονής του στο pit-box για την αλλαγή ελαστικών.

Ο μέσος όρος χρόνων του συνολικού αριθμού των pit-stop σε συνέρτηση με τον ταχύτερο χρόνο:

1 Red Bull Racing Καλύτερος= Mercedes GP Καλύτερος3 McLaren + 0.3s4 Force India + 0.4s5 Ferrari + 0.5s6 Renault + 0.9s7 Williams + 1.1s8= Lotus + 1.3s8= Sauber + 1.3s8= Toro Rosso + 1.3s11 Virgin + 1.6s12 HRT + 3.2s

Το ταχύτερο pit-stop από 17 κούρσες:

Red Bull Racing 8Mercedes GP 7McLaren 1Ferrari 1

Ο ταχύτερος μέσος όρος pit-stop από 17 αγώνες:

Red Bull Racing 9Mercedes GP 5McLaren 2Force India 1
Keywords
Τυχαία Θέματα