F1: Συνεχίστηκε η κόντρα Μάσα-Χάμιλτον στην Σουζούκα

Ο Φελίπε Μάσα τα έβαλε και πάλι με τον Λιούις Χάμιλτον, μετά τη μικρή επαφή που είχαν τα μονοθέσια τους στον αγώνα της Σουζούκα, καλώντας την FIA να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στον βρετανό.

Το νέο περιστατικό μεταξύ τους ήρθε στον 22ο γύρο, με τον Μάσα να πιέζει για προσπέρασμα για την τέταρτη θέση πηγαίνοντας από την εξωτερική στο τελευταίο σικέιν της πίστας, την ίδια στιγμή που ο Χάμιλτον κινούταν κάπως απότομα προς τα αριστερά για να κλείσει τη γραμμή του.

Τα δύο μονοθέσια ακούμπησαν με αποτέλεσμα να φύγει

ένα μικρό κομμάτι από την εμπρός αεροτομή του Μάσα. Το συμβάν εξετάστηκε από τους αγωνοδίκες, χωρίς να ακολουθήσει κάποια ποινή.

Ο Χάμιλτον δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι απλώς δεν είδε τον Μάσα να έρχεται από τους καθρέφτες της McLaren του.

"Το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν μπορώ να δω τίποτα από τους καθρέφτες μου, οι οποίοι κουνιούνται τόσο πολύ στην ευθεία που δεν είχα ιδέα ότι ήταν εκεί. Ισως είναι κάτι που μπορούμε να φτιάξουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχω προβλήματα με εκείνον", εξήγησε ο Χάμιλτον, χωρίς να πείσει τον Μάσα.

"Για να είμαι ειλικρινής δεν με νοιάζει τι είπε", δήλωσε ο βραζιλιάνος οδηγός της Ferrari, ο οποίος έχει προηγούμενα με τον Χάμιλτον από το Μονακό και πιο πρόσφατα την Σιγκαπούρη.

"Το μοναδικό που με νοιάζει είναι τι έκανε. Ηταν πολύ αργός στην στροφή 130R και έμεινε στην δεξιά πλευρά. Εγώ ήμουν πολύ πιο γρήγορος, οπότε πήγα στα αριστερά και φρέναρα. Εμεινα στη γραμμή μου και εκείνος μετακίνησε το μονοθέσιό του και με βρήκε.

"Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει αυτός, αλλά τι λέει και κάνει η FIA. Εχουν τιμωρήσει κόσμος για πολύ λιγότερα φέτος και αυτή τη φορά δεν το έκαναν.

"Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που συμβαίνει αυτό, μετά το πρόβλημα στις κατατακτήριες δοκιμές και επίσης στον προηγούμενο αγώνα, αλλά ύστερα από τόσες φορές φέτος. Η FIA πρέπει να το κοιτάξει. Είναι οι μόνοι που μπορούν να το διορθώσουν".

Σε ερώτηση για το αν είναι διατεθειμένος να μιλήσει τετ-α-τετ με τον Χάμιλτον για να λήξουν τη μεταξύ τους διαμάχη, ο Μάσα απάντησε: "Οχι. Δεν μαθαίνει. Οπως είπα και πριν, δεν με νοιάζει. Εγώ οδηγώ απέναντί του με τον ίδιο τρόπο όπως με κάθε άλλον οδηγό.

"Εχει ήδη περάσει η στιγμή για να μιλήσουμε, κάτι που προσπάθησα και δεν ήθελε. Ισως αν δω τον Τσάρλι (Γουίτινγκ), να μιλήσω μαζί του".

Keywords
Τυχαία Θέματα