GP Βραζιλίας: Η παρουσίαση του αγώνα

Ο 19ος και τελευταίος αγώνας F1 για φέτος διεξάγεται στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας, αυτό το Σαββατοκύριακο (11-13/11).

Η φετινή κούρσα-φινάλε της σεζόν παρουσιάζει λιγότερο ενδιαφέρον από άλλες χρονιές, καθώς ελάχιστα πράγματα μένουν να κριθούν όσον αφορά στην τελική κατάταξη των πρωταθλημάτων σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Η κοντινότερη μάχη για τους πιλότους είναι αυτή μεταξύ του Τζένσον Μπάτον και του Φερνάντο Αλόνσο, τους οποίους χωρίζουν 10 βαθμοί. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ευνοείται σε κάθε περίπτωση ο οδηγός της McLaren,

καθώς έχει πάρει τρεις νίκες φέτος έναντι μόλις μίας του ισπανού.

Στους κατασκευαστές τα βλέμματα στρέφονται πιο πίσω στο grid και στη μονομαχία της Sauber με την Toro Rosso για την έβδομη θέση, με την ελβετική ομάδα να είναι μόλις έναν βαθμό μπροστά αυτή τη στιγμή.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη σερί χρονιά, Σεμπάστιαν Φέτελ, θα προσπαθήσει να εξιλεωθεί για την πρώτη του φετινή εγκατάλειψη στον προηγούμενο αγώνα στο Αμπου Ντάμπι, από κλατάρισμα ελαστικού που ποτέ δεν εξιχνιάστηκε από τι ακριβώς προκλήθηκε.

Η ατυχία αυτή στέρησε από τον πιλότο της Red Bull την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 13 νικών του Μίκαελ Σουμάχερ από τη σεζόν 2004, καθώς έμεινε στις 11 νίκες σε 18 αγώνες. Πάντως ο Φέτελ εξακολουθεί να κυνηγάει την κατάρριψη του ρεκόρ των 14 pole position του Νάιτζελ Μάνσελ από το 1992.

Ο Φελίπε Μάσα θα προσπαθήσει να συνδυάσει τον 100ό του αγώνα για την Ferrari με το πρώτο του φετινό βάθρο, καθώς η υψηλότερη θέση που έχει τερματίσει φέτος, είναι μόλις η πέμπτη. Επίσης, αυτή η κούρσα είναι η τελευταία ευκαιρία του Μαρκ Ουέμπερ να πάρει μια νίκη μέσα στο 2011.

Λάστιχα
Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους από δύο έξτρα σετ πειραματικών σκληρών ελαστικών, ενώ για τον αγώνα επιλέχθηκαν η μαλακή και η μέση γόμα.

Τα μαλακά λάστιχα είναι επίσης καινούργια και έχουν δοκιμαστεί στο τεστ για νέους οδηγούς την περασμένη εβδομάδα στο Αμπου Ντάμπι, όπως και στις ελεύθερες δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ τον Ιούλιο.

DRS
Η μία και μοναδική ζώνη DRS για τον αγώνα είναι τοποθετημένη στην πίσω ευθεία της πίστας. Το σημείο εντοπισμού θα βρίσκεται στη μέση της στροφής 2, ενώ η περιοχή ενεργοποίησης του συστήματος ξεκινάει 70 μέτρα μετά τη στροφή 3.

Καιρός
Το ενδεχόμενο οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας να διεξαχθούν σε βρεγμένο οδόστρωμα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Αντίθετα την Παρασκευή αναμένεται να υπάρχει μόνο μερική συννεφιά. Η θερμοκρασία στον αέρα δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Λίγα λόγια για την πίστα
Το Ιντερλάγκος φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα F1 το 1973. Κατά τη διάρκεια εκείνης της δεκαετίας, τις νίκες μονοπώλησαν βραζιλιάνοι οδηγοί, όπως είναι οι Εμερσον Φιτιπάλντι, Κάρλος Ρόιτερμαν και Ζοσέ Κάρλος Πάκε. Η πίστα φέρει το όνομα του Πάκε, ο οποίος είχε σημειώσει εκεί τη μοναδική του νίκη το 1975

Keywords
Τυχαία Θέματα