O Kάουτ... σκότωσε τη Γιουνάιτεντ. Στους 16 του FA Cup η Λίβερπουλ

Με γκολ του Ντιρκ Κάουτ στο 87ο λεπτό η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ανφιλντ και πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16 του FA Cup Αγγλίας. Το σκορ είχε ανοίξει ο Αγκερ στο 21`, ενώ ο Παρκ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τη Γιουνάιτεντ στο 39ο λεπτό.

Η Μάντσεστερ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα. Ο Βαλέντσια με ατομική ενέργεια

ξεμαρκαρίστηκε και έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, το οποίο, όμως, σταμάτησε στο δοκάρι του Ρέινα.

Το σκορ άνοιξε στο ματς, ωστόσο, η Λίβερπουλ με στημένη φάση. Επειτα από κόρνερ, ο Αγκερ εκμεταλλεύθηκε την κακή έξοδο του Ντε Χέα και με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 21`.

Η Μάντσεστερ αντέδρασε στη συνέχεια και βγήκε δυνατά στην επίθεση, με στόχο να ισοφαρίσει το ματς πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο και τα κατάφερε. Ο Ράφαελ σέντραρε από δεξιά, ο Κάραχερ έχασε τον Παρκ, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση και έκανε το 1-1 στο 39ο λεπτό.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Μάντσεστερ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Κόκκινους Διαβόλους ήταν στο 58`, όταν ο Γουέλμπεκ πρόλαβε την έξοδο του Ρέινα, αλλά ο Σκρτελ με τάκλιν έσωσε την ομάδα του.

Στη συνέχεια, η Λίβερπουλ πήρε την κατοχή της μπάλας και απείλησε περισσότερο με στημένες φάσεις, χωρίς πάντως να κάνει κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Στο τελευταίο 20λεπτο Νταλγκλίς και Φέργκιουσον ενίσχυσαν τις ομάδες τους με κινήσεις από τον πάγκο και ο τεχνικός της Λίβερπουλ στάθηκε πιο τυχερός, καθώς ο Κάουτ που πέρασε ως αλλαγή στο ματς, ήταν αυτός που χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση.

Ο Κάρολ στο 87ο λεπτό κέρδισε την κεφαλιά σε μία βαθιά μπαλιά και βρήκε τον αμαρκάριστο Κάουτ, ο οποίος νίκησε στο τετ α τετ τον Ντε Χέα για το 2-1, με το οποίο η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση στους 16 του FA Cup.

Keywords
Τυχαία Θέματα