Αλόνσο: Ισως γίνει όπως στην Σουζούκα και παλέψουμε για τη νίκη

Ο Φερνάντο Αλόνσο αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο διεκδίκησης της νίκης στο κορεατικό GP, παρά τη χαμηλή απόδοση της Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές σε σχέση με την McLaren και την Red Bull.

Ο ισπανός ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον poleman Λιούις Χάμιλτον στο Q3, παίρνοντας την έκτη θέση και τελευταία ανάμεσα στους οδηγούς των τριών κορυφαίων ομάδων.

"Δεν μπορώ να

είμαι ευχαριστημένος με την έκτη θέση, αλλά αυτή αντανακλά τη σημερινή μας κατάσταση, δηλαδή ότι η McLaren και η Red Bull είναι πιο δυνατές από μας, άρα εμείς μένουμε να μαχόμαστε για πέμπτες και έκτες θέσεις", είπε ο Αλόνσο.

"Ετσι πηγαίνουν τα Σάββατα, αλλά ίσως αύριο καταλήξει το πράγμα όπως την Κυριακή στην Σουζούκα και βρεθούμε ξανά να παλεύουμε για τη νίκη.

"Οταν ο ρυθμός φθοράς των ελαστικών είναι πολύ υψηλός, συνήθως είμαστε σε καλή κατάσταση. Ομως εδώ τα πράγματα δεν είναι πολύ καθαρά, γιατί η συμπεριφορά των πολύ μαλακών ελαστικών στους πολλούς γύρους με γεμάτο ρεζερβουάρ παραμένει μια άγνωστη ποσότητα.

"Σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάστιχο από το Q1, αλλά αποφασίσαμε τελικά ότι θα ήταν υπερβολικό το ρίσκο. Δυστυχώς είμαι στην ακάθαρτη πλευρά του grid, κάτι που λογικά θα είναι μεγάλο μειονέκτημα εδώ, άρα ελπίζω να μην χάσω μία θέση από τον Ρόσμπεργκ. Θα είμαστε σε επιφυλακή για το τι θα συμβεί και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη στρατηγική προς όφελός μας".

Ο Φελίπε Μάσα τα πήγε λίγο καλύτερα, παίρνοντας κατάταξη υψηλότερα από τον team mate του για δεύτερη σερί φορά με την Σουζούκα.

"Είμαι χαρούμενος με την εμφάνισή μου σήμερα", τόνισε ο βραζιλιάνος, που θα ξεκινήσει πέμπτος τον αγώνα.

"Η εντύπωσή μου είναι ότι τώρα βελτιώνουμε και την απόδοσή μας τα Σάββατα, ωσόσο υπάρχουν ακόμα τέσσερα μονοθέσια μπροστά μας και άρα οι θέσεις στο grid παραμένουν λίγο-πολύ οι ίδιες.

"Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον ρυθμό φθοράς των ελαστικών ενόψει αυτού του αγώνα, αλλά τουλάχιστον από αυτά που είδαμε σήμερα, φαίνεται ότι θα είναι λιγότερο σοβαρή απ' ό,τι αναμενόταν".

Keywords
Τυχαία Θέματα