Ανοιχτά μέτωπα σε Ολυμπιακό

Το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου στον Ολυμπιακό, ενόψει Φλεβάρη και των υποχρεώσεών του μέσα στο μήνα.

Η αρχή γίνεται με το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς οι ερυθρόλευκοι - έχοντας ήδη χάσει πολύτιμο έδαφος για την κατάκτηση του τίτλου- καλούνται να περάσουν νικηφόρα από την πιο δύσκολη -από τους αντιπάλους του- έδρα, την Τούμπα.

Εν συνεχεία, η ομάδα του

Βαλβέρδε υποδέχεται την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, παιχνίδι για το οποίο ο Ολυμπιακός έχει κάνει αίτημα να γίνει Παρασκευή, λόγω του γεγονότος ότι το ματς με την Ρούμπιν Καζάν στη Μόσχα, θα γίνει Τρίτη (14/2) και επιθυμία των πρωταθλητών Ελλάδας είναι να βρεθούν στη ρωσική πρωτεύουσα από το Σάββατο (11/2), ώστε να προσαρμοστούν στις... πολικές θερμοκρασίες.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτά τα τρία παιχνίδια θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού και πιο πολύ ο Βαλβέρδε, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.

Χαμόγελα για Ντιόγκο, προβληματισμός για το... γκολ
Στο μεταξύ, η αγωνιστική διάθεση που δείχνει ο Ντιόγκο, εκτός από το γεγονός ότι έχει βοηθήσει την ομάδα, έχει φέρει ικανοποίηση στις τάξεις του Ολυμπιακού. Η ανάδειξή του σε MVP στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, ήταν απλά το επιστέγασμα σε μια σειρά καλών εμφανίσεων (παρότι στο ματς της Ξάνθης, ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του παίκτης).

Αντίθετα, υπάρχει προβληματισμός για το τελείωμα των φάσεων. Ο Ολυμπιακός δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δυσκολεύεται να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Θα πει κανείς, ότι στα τελευταία δύο παιχνίδια πέτυχε 7 γκολ, αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια... Η άλλη μισή είναι ότι για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα του Εργοτέλη χρειάστηκε ο αντίπαλός του να μείνει με 10 παίκτες, ενώ εμφανής είναι η απουσία των Μιραλάς και Τζιμπούρ, παρότι ο Πάντελιτς εξακολουθεί να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο βάσκος προπονητής περιμένει πώς και πώς την επιστροφή των δύο, όπως και του Χολέμπας, ο οποίος δίνει πολλές βοήθειες επιθετικά.

Δύσκολα μεταγραφή...
Στον Ολυμπιακό υπάρχει έντονη κινητικότητα της τελευταίες ώρες για μια μεταγραφή δεξιού χαφ, αλλά είναι αργά και δεν αποκλείεται το ρόστερ να μείνει ως έχει... Ο Βαλβέρδε δεν θέλει να γίνει μεταγραφή, απλά για να... γίνει, έχοντας ζητήσει από τη διοίκηση έναν παίκτη, ο οποίος θα μπει κατευθείαν στην ομάδα. Επιλογές ή ευκαιρίες δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα το διάστημα των τριών ημερών να μοιάζει -και να είναι- ασφυκτικό, ώστε ο Ολυμπιακός να κάνει κάποια κίνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα