Ατύχημα όχι, πάθημα ναι. Μάθημα;

Αλλοι θα το χαρακτηρίσουν ως "αυτοκτονία", γιατί ο Ολυμπιακός μέχρι το 74' κέρδιζε 2-0, άλλοι ως δώρο του Κοστάντσο γιατί έβαλε τον ΟΦΗ στο ματς και άλλοι ως ομορφιά του ποδοσφαίρου, που η "μικρή" ομάδα έκανε την έκπληξη και έριξε στο καναβάτσο τον "μεγάλο". Δεκτές όλες οι απόψεις, αλλά το 2-2 με τον ΟΦΗ, ειδικά με τον τρόπο που διαμορφώθηκε, αποτελεί ένα πολύ καλό μάθημα για

τον Ολυμπιακό, που σίγουρα δεν είναι ατύχημα, όπως το χαρακτήρισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά ένα πάθημα που μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό μάθημα για την ομάδα του Πειραιά.

Αν το παιχνίδι τελείωνε στο 74', τότε άπαντες θα λέγαμε και θα γράφαμε για το "φονικό δίδυμο" των Τζιμπούρ και Μιραλάς, για την συντριπτική κατοχή του Ολυμπιακού (75%-25%), για τις πολλές τελικές προσπάθειες (συνολικά 19), για ακόμα μία καλή εμφάνιση του Κοστάντσο (που αποσόβησε το τετ α τετ στο α' μέρος), αλλά και για την εξοικονόμηση δυνάμεων, που έκανε ενόψει Μπορούσια, την οποία θα αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός με καλή ψυχολογία.

Τα παιχνίδια όμως τελειώνουν όταν σφυρίξει ο διαιτητής και οι ερυθρόλευκοι στο τελευταίο τέταρτο... κατέβασαν ρολά. Ή αν θέλετε ο ΟΦΗ δικαιώθηκε για την μεγάλη προσπάθεια, που έκανε. Ο Κοστάντσο, που προερχόταν από καλές εμφανίσεις, έκανε ένα ακόμα σοβαρό λάθος, αλλά δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για τους χαμένους βαθμούς. Κι ο Μέλμπεργκ έκανε λάθος στο δεύτερο γκολ, αλλά ούτε αυτός είναι αποκλειστικός υπεύθυνος. Σε μία ομάδα κερδίζουν όλοι μαζί και χάνουν όλοι μαζί. Προφανώς και έχει κάνει γκάφες -και έτσι όπως φαίνεται θα ξανακάνει-, αλλά μην ξεχνάμε πως διοίκηση και Βαλβέρδε τον επέλεξαν για διάδοχο του Νικοπολίδη. Και υποτίθεται μετά από ενδελεχή έλεγχο.

Εφτά γκολ στο πρωτάθλημα, τα πέντε από στημένα
Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα έχει δεχθεί στο πρωτάθλημα 7 γκολ σε έξι ματς πρωταθλήματος. Πέρυσι είχε δεχθεί σε 30 ματς 18 με τον Πάρντο -κυρίως- στα δοκάρια και η διαφορά αναλογικά είναι ξεκάθαρη. Τα πέντε από αυτά προέρχονται από στημένες φάσεις (δύο με τον Εργοτέλη, ένα με τον ΠΑΟΚ και δύο με τον ΟΦΗ). Γίνεται κατανοητό πως οι στημένες φάσεις μέχρι τώρα αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα των ερυθρολεύκων και αυτό πρέπει να προβληματίσει πολύ τον Βαλβέρδε.

Την ίδια ώρα όμως, στο Champions League, σε σαφώς πιο απαιτητές συνθήκες, ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί τέσσερα γκολ και κανένα δεν είναι από στημένη φάση. Χωρίς να μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100%, προκύπτει θέμα συγκέντρωσης. Ο βαθμός συγκέντρωσης στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα όχι. Αυτό φάνηκε σε όλα τα ματς των ερυθρολεύκων, με εξαίρεση τη Νέα Σμύρνη, και το κακό για τους πειραιώτες είναι πως επαναλαμβάνεται και δεν διορθώνεται. Στο σημείο αυτό η ευθύνη του Βαλβέρδε είναι μεγάλη και η δήλωσή του πως "πρόκειται για ατύχημα" είναι ατυχής.

Η... ταμπέλα και τα θετικά ενόψει Ντόρτμουντ
Ο Ολυμπιακός σαφώς και ήταν ανώτερος από τον ΟΦΗ, αλλά αυτό δεν αρκεί για τη νίκη. Είχαμε γράψει πως την γλίτωσε με την Ξάνθη, το ίδιο με τον Εργοτέλη και τον ΠΑΟΚ. Κάπου

Keywords
Τυχαία Θέματα