Μπασκετική ανασκόπηση 2011

17:33 1/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Το sport.gr... ξαναζεσταίνει και παρουσιάζει το μπασκετικό μενού του 2011. Οι αιώνιες μάχες, ο εξάστερος Παναθηναϊκός, η δικαίωση του Νοβίτσκι, το λοκ άουτ στο ΝΒΑ και άλλα πολλά... καμώματα της πορτοκαλί μπάλας...

Κόκκινο το Κύπελλο, αλλά...
Με τον Σπανούλη στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός

έμοιαζε έτοιμος για την υπέρβαση, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και αρκέστηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Νωρίτερα είχε μείνει εκτός Final 4 και ασφαλώς το Κύπελλο ήταν μία παρηγοριά. Στη συνέχεια, όμως, έχασε το μεγάλο στόχο, το πρωτάθλημα Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό και σίγουρα η γεύση του `11 δεν ήταν γλυκιά στο Λιμάνι.

...ο εξάστερος είπε την τελευταία λέξη
Οι πράσινοι έχασαν το Κύπελλο, αλλά αυτό λίγο τους ένοιαξε... Λίγες ημέρες πριν (ο τελικός Κυπέλλου έγινε μετά το Final 4 της Ευρωλίγκα, λόγω αναβολών για θέματα ασφαλείας), άλλωστε, είχαν ήδη βάλει το 6ο ευρωπαϊκό αστέρι στη φανέλα τους. Στις αρχές Μαϊου στη Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ στη συνέχεια πήρε και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και αναμφισβήτητα πρόσωπο της χρονιάς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας, MVP του Final 4, αλλά και κορυφαίος αμυντικός της διοργάνωσης για έκτη φορά.

Η... νέα Ελλάδα
Το καλοκαίρι οι αιώνιοι πήγαν για ξεκούραση και στο προσκήνιο πέρασε η Εθνική ομάδα. Με νέο τεχνικό τον Ηλία Ζούρο, η Ελλάδα προετοιμάστηκε με πολλά προβλήματα για το Eurobasket της Λιθουανίας, Διαμαντίδης και Παπαλουκάς επέλεξαν να μείνουν εκτός ομάδας, Σπανούλης και Περπέρογλου βγήκαν νοκ άουτ, λόγω τραυματισμού και σα να μην έφτανε αυτό, ο Ζούρος είδε και τους Μαυροκεφαλίδη, Σχορτσανίτη να του γυρίζουν την πλάτη.

Εστω κι έτσι, όμως, η Εθνική μας βρήκε τον τρόπο να πρωταγωνιστήσει σε ένα ακόμη τουρνουά. Δεν μπήκε βέβαια στα μετάλλια, αλλά πέτυχε το βασικό της στόχο, που ήταν ένα εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά, που θα γίνει στη Βενεζουέλα.

Ανίκητη Ισπανία
Το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ήταν ασφαλώς ένα από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών, καθώς οι περισσότεροι NBAer αποφάσισαν να δώσουν το παρών. Οι ισπανοί ήταν βέβαια ασυναγώνιστοι και πήραν το χρυσό κάνοντας... περίπατο, καθώς ακόμη και οι φιλόδοξοι γάλλοι, λύγισαν στον τελικό.

Η δικαίωση του Νοβίτσκι
Μιας και μιλήσαμε για το ΝΒΑ, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη... δικαίωση του Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έβαλε στο χέρι του το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Κι επειδή η αξία του ηττημένου, δίνει δόξα στο νικητή, ο μεγάλος Ντιρκ έχει έναν επιπλέον λόγο να καμαρώνει για το... κατόρθωμά του. Στους τελικούς του ΝΒΑ, δεν νίκησε όποιους κι όποιους. Οι Χιτ, με Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος έμοιαζαν ανίκητοι, αλλά ο γερμανός είχε αντίθετη γνώμη...

Το... τσαλάκωμα του ΝΒΑ
Ο συνήθως τέλειος πλανήτης του ΝΒΑ, όμως... τσαλακώθηκε το φθινόπωρο του `11. Το λοκ άουτ των παικτών, λίγο έλειψε να τινάξει τη σεζόν στον αέρα, αλλά έστω και την τελευταία σ

Keywords
Τυχαία Θέματα