Μπάτον: Θέλω να κερδίσω και ένα δεύτερο πρωτάθλημα

Ο Τζένσον Μπάτον παραδέχτηκε ότι ο στόχος του μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την McLaren, είναι να κατακτήσει έναν δεύτερο παγκόσμιο τίτλο F1.

Την περασμένη εβδομάδα ο 31χρονος οδηγός έβαλε την υπογραφή του σε νέα, πολυετή συμφωνία με την βρετανική ομάδα, στην οποία εντάχθηκε το 2010.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν ούτε η χρονική διάρκεια ούτε το ύψος των οικονομικών απολαβών του, δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου ανέφεραν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο

χρόνια εγγυημένου συμβολαίου, συν οψιόν επέκτασης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, που μπορεί να φτάσει συνολικά τα πέντε έτη.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια σημαντική αύξηση, η οποία έφερε τις αποδοχές του βρετανού κοντά στα περίπου 16 εκ. ευρώ που παίρνει κάθε χρόνο ο ομόσταβλός του Λιούις Χάμιλτον.

Ο Μπάτον θέλει να ανταποδώσει στην McLaren την έμπρακτη εμπιστοσύνη που του έδειξε, προσθέτοντας στο ενεργητικό του τα επόμενα χρόνια ένα ακόμα πρωτάθλημα, μετά από εκείνο του 2009 με την Brawn GP.

"Σίγουρα, ναι. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθα σε αυτή την ομάδα", ήταν η δήλωση του Μπάτον που παραθέτει το πρακτορείο Reuters σε σχετική ερώτηση.

Τώρα, στην Σουζούκα ο βρετανός οδηγός κατέγραψε την πρώτη του νίκη με την McLaren σε εξολοκλήρου στεγνή κούρσα, καθώς οι προηγούμενες τέσσερις του είχαν έρθει υπό μικτές καιρικές συνθήκες (Αυστραλία και Κίνα το 2010, Καναδάς και Ουγγαρία φέτος).

Αυτό το γεγονός του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογική ώθηση για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και για την επόμενη.

"Ενα από τα πολύ σημαντικά πράγματα για μας φέτος είναι ότι κάνουμε το μονοθέσιο να δουλεύει καλά σε πίστες όπως είναι η Σουζούκα και το Σπα - σε μέρη όπου βασικά περιμένεις να κυριαρχήσει η Red Bull", πρόσθεσε ο Μπάτον.

"Η Σουζούκα είναι μια πίστα Red Bull, λόγω των στροφών υψηλής ταχύτητας και των αλλαγών κατεύθυνσης. Ομως εμείς έχουμε βελτιώσει το μονοθέσιο τόσο πολύ, που μπορούμε να δώσουμε μάχη εναντίον της ακόμα και σε σιρκουί σαν αυτό. Είναι ένα τεράστιο βήμα προόδου για μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα