Εύκολα με ρεζέρβες και Μάρκο στους "8" ο Ολυμπιακός, που νίκησε 3-0 τον Θρασύβουλο

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Ολυμπιακός κέρδισε στο... παγωμένο Καραϊσκάκη τον Θρασύβουλο με 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε κυρίως ρεζέρβες, με τους Πάντελιτς και Χαβίτο να κλέβουν την παράσταση απέναντι στην αδύναμη ομάδα της Φυλής. Ο σέρβος σημείωσε δύο τέρματα, ο ισπανός, που

αγωνίστηκε ως δεξί μπακ πάλι, ήταν ο πιο ορεξάτος, ενώ ο Φουστέρ ήταν ο δεύτερος, που πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ανησυχία για τον σέρβο επιθετικό, που αποχώρησε τραυματίας, επέστρεψε ο Ιμπαγάσα.

Με πολλές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε. Ο βάσκος προτίμησε τον Μέγερι από τον Δασκαλάκη, έδωσε φανέλα βασικού και ευκαιρία να αγωνιστούν στους... φευγάτους Χαβίτο και Γέστε, ενώ τον Πάντελιτς στην επίθεση πλαισίωσαν οι Μόνχε και Αμπντούν. Στην 11άδα και οι νεαροί Παπάζογλου και Ποτουρίδης, με τους Αβραάμ, Φουστέρ, Μοντέστο να συμπληρώνουν το αρχικό σχήμα.

Εύκολα, ξεκούραστα και χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει σε κανένα σημείο, ο Ολυμπιακός κλείδωσε από το πρώτο 20λεπτο την υπόθεση πρόκριση, αφού πολύ γρήγορα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Τον δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο Πάντελιτς μετά από σέντρα του Αμπντούν στο 10', ενώ στο 20' ο Φουστέρ διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρολεύκων με εύστοχο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανέστατη, ο Θρασύβουλος δεν μπορούσε να αντιδράσει και ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες ευκαιρίες στο α' μέρος για να διευρύνει το προβάδισμά του. Ο Μόνχε στο 27' σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ο Αμπντούν σε δύο περιπτώσεις αστόχησε από ιδιαίτερα ευνοϊκές θέσεις μέσα από την περιοχή.

Ανάλογη η εικόνα και στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός έπαιζε στο ρελαντί και έφτανε σχετικά εύκολα στο γκολ, εκμεταλλευόμενος τα κενά του Θρασύβουλου. Ο Φουστέρ στο 54' απώλεσε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Πάντελιτς με δυνατό σουτ από κοντά σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, γράφοντας το 3-0. Ο σέρβος ωστόσο λίγο αργότερα αποχώρησε τραυματίας από σκληρό μαρκάρισμα, σκορπίζοντας την ανησυχία στο ιατρικό επιτελείο.

Η δυναμική του αντιπάλου δεν βοηθάει για την εξαγωγή σίγουρων συμπερασμάτων, ωστόσο ο Χαβίτο έβγαλε πολύ ενέργεια, θέλοντας να πείσει τον Βαλβέρδε πως αξίζει θέση στο ρόστερ. Χρόνο πήρε και ο Ιμπαγάσα, που είχε να αγωνιστεί από το προηγούμενο ματς Κυπέλλου, αλλά και ο Βαλεριάνος. Στα τελευταία λεπτά δεν συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο, με τους 22 ποδοσφαιριστές να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη, το οποίο βρήκε τον Ολυμπιακό να τσεκάρει το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα