Επιτέλους νίκη με σφραγίδα Παπουλή

Με πρωταγωνιστή τον Φώτη Παπουλή, που σημείωσε και τα δύο γκολ του αγώνα, και τον Παναγιώτη Ζορμπά άξιο συμπαραστάτη, ο ΟΦΗ νίκησε τη Δόξα Δράμας 2-0 στο Γεντί Κουλέ, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από πέντε παιχνίδια, όταν είχε ξανανικήσει την δραμινή ομάδα. Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα καλή απόδοση, το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου ήταν αποτελεσματικό και ξεκολλώντας από τους 20 βαθμούς πλησίασε στους τρεις την πρώτη πεντάδα. Οι νεοφώτιστοι ήταν μαχητικοί, αλλά

αδύναμοι σε όλες τις γραμμές με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη ήττα μετά τις ισοπαλίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Παραμένει στους τρεις βαθμούς και την τελευταία θέση η ομάδα του Κατσαβάκη, που οδεύει μαθηματικά προς τη Football league.

Δύο καλά σουτ, ένα για κάθε ομάδα, που εξουδετερώθηκαν από Σέρεμετ και Βεζυρίδη ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές του α' μέρους στο Γεντί Κουλέ. Ο ΟΦΗ, που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες βασικών, είχε την κατοχή (60-40 στο ημίχρονο), ωστόσο δεν πατούσε περιοχή και είχε βραχυκυκλώσει απέναντι στην καλοστημένη άμυνα, που είχε στήσει ο Κατσαβάκης.

Από την άλλη πλευρά, η Δόξα έδειξε για μία ακόμα αγνωστική μεγάλη μαχητικότητα, παίζοντας με πάθος και δύναμη, σταματώντας τους Παπουλή, Ζορμπά, που ήταν οι πιο δραστήριοι. Επιθετικά όμως αποδεικνύεται ιδιαίτερα αδύναμη, δίχως να μπορεί να δημιουργήσει και να απειλήσει. Ο Βάντερσον, που ήταν πολύ κινητικός, ήταν απελπιστικά μόνος του, ενώ αρκετές φορές έκανε κατάχρηση της ντρίπλας, κόβοντας τον ρυθμό της ομάδας.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ ευτύχησε να βρει γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρει κεφάλι. Σκόρερ ήταν ο Παπουλής στο 50' μετά από ωραία ενέργεια και κάθετη του Ζορμπά, με τους δύο παίκτες να επιβραβεύονται για την καλή τους εμφάνιση. Το γκολ αυτό ήρθε να δώσει τέλος στην επιθετική δυστοκία των κρητικών, που είχαν να σκοράρουν για 560'. Συμπτωματικά, το τελευταίο τους γκολ ήταν πάλι σε βάρος της Δόξας.

Αναγκαστικά η ομάδα του Κατσαβάκη βγήκε από το καβούκι της, μεταφέροντας στην επίθεση περισσότερους παίκτες. Οι κρητικοί όμως είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους και με σωστή τακτική κρατούσαν το μηδέν, ψάχνοντας σε αντεπιθέσεις και ένα δεύτερο. Δίχως να επιτρέψουν να απειληθεί η εστία του Βεζυρίδη, τελικά καθάρισαν τη νίκη στο 86' με τον Παπουλή, που εκμεταλλεύτηκε την συνεργασία των Μπούρμπο-Καμπάνταη, να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή και να γράφει το τελικό 2-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα