Επίθεση μετόχων της ΑΕΚ σε Αδαμίδη

Ανακοίνωση έβγαλε η Ανεξάρτητη Ενωση Φίλων ΑΕΚ και μέσω αυτής επιτίθεται στον Σταύρο Αδαμίδη για το ότι δεν μπήκε στα θέματα της Γενικής Συνέλευσης που αναβλήθηκε, αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ μάλιστα βάλλουν κατά του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, που με βάση την ανακοίνωση, δικαιολογήθηκε ότι δεν υπήρχαν 500 ευρώ για τα έξοδα.

Αναλυτικά

η ανακοίνωση:
"Κατά γενική ομολογία, ακόμη και αυτών που διοικούν την Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ. η οικονομική κατάσταση της εταιρείας έφθασε στο απροχώρητο, με εμφανή αδυναμία πληρωμών και άμεσο κίνδυνο ανάκλησης της άδειας σύστασης, πτώχευσης και διάλυσής της και χαρακτηρίζεται, πλέον, ως υπερχρεωμένη και προβληματική επιχείρηση, που χρειάζεται ΑΜΕΣΑ ρευστά χρηματικά ποσά, για να επιβιώσει.

Η Α.Ε.Κ. χρειάζεται μετρητά, στο ταμείο της και μάλιστα επειγόντως, για να εξυγιανθεί και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, προς τους παίκτες και το λοιπό προσωπικό της και να διασωθεί από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Κατά τη κοινή λογική, με δεδομένο, ότι ο δανεισμός είναι αδύνατος, με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες της Π.Α.Ε., ο μόνος τρόπος εύρεσης και εισροής χρηματικών ποσών, στο ταμείο της εταιρείας, είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, με έκδοση νέων μετοχών.

Την αύξηση αυτή του μετοχικού κεφαλαίου μπορούν να καλύψουν και να καταθέσουν τα αντίστοιχα ποσά, οι νυν μεγαλομέτοχοι, (Παππάς, Νοτιάς κ.λ.π.). Αν όμως δεν επιθυμούν αυτό, τότε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα την καλύψουν νέοι μέτοχοι, με την έκδοση νέων μετοχών, που θα διατεθούν σε νέους μετόχους, με αντίστοιχη συρρίκνωση του ποσοστού συμμετοχής στο κεφάλαιο και σε ψήφους των παλαιών μετόχων.

Για να πραγματοποιηθεί, όμως, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, απαιτείται απόφαση της Γ.Σ. των μετόχων, όπως έγινε στις τρείς Γ.Σ. που συνήλθαν το 2010. Όμως, με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι, μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης της συγκληθείσας, αρχικά, για την 1/11/2011 Γ.Σ. δεν συμπεριλαμβάνεται θέμα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, όπως θα έπρεπε, για να χρηματοδοτηθεί η Π.Α.Ε.

Για το λόγο αυτό, μικρομέτοχοι της Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ. ζήτησαν να προστεθεί στην ημερησία διάταξη της Γ.Σ. και πρόσθετο θέμα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Επειδή, όμως, για την προσθήκη νέου θέματος, στην ημερησία διάταξη, απαιτείται, από το νόμο, η σχετική αίτηση να υποβληθεί από μετόχους κατόχους τουλάχιστον του 5% του συνόλου των μετοχών, γι’ αυτό και η σχετική αίτηση υποβλήθηκε στην Π.Α.Ε.-Α.ΕΚ., από το Α.Σ. Α.Ε.Κ. (Ερασιτεχνική), μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Επισημαίνεται, ότι, η εγγραφή του πρόσθετου θέματος, στην ημερησία διάταξη, είναι υποχρεωτική, για το Δ.Σ. της Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ., το ίδιο δε θέμα είχε υποβληθεί στην Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ., από την Ερασιτεχνική (Προεδρία Δ. Χατζηχρήστου), από κοινού, με μικρομετόχους, στις 22/2/2010, για την έκτακτη Γ.Σ. της 15ης Μαρτίου 2010, αλλά η διοίκηση Αδαμίδη, με διάφορες προφάσεις, δεν το συμπεριέλαβε και τότε στην ημερησία διάταξη.

Κατά τη σημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα