Επίθεση ΠΑΕ Αρης στον Σκόρδα

Συνέντευξη Τύπου δίνει αυτή την ώρα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Αρης. Οι διοικούντες του Αρη αναλύουν τα οικονομικά στοιχεία, ενώ είναι σφοδρή η επίθεση κατά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, Λάμπρου Σκόρδα.

Αρχικά πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης: "Προηγήθηκε η συνέντευξη Τύπου της Λέσχης που αναφέρθηκε και σε οικονομικά θέματα της παρελθούσης χρήσεως που έχουν δημοσιευτεί και επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις που είχαμε κάνει στη γενική συνέλευση του Μαίου. Το ζήτημα

είναι η εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της τρέχουσας χρονιάς, η οποία ξεκίνησε υπό δύσκολες προϋποθέσεις με την αποκάλυψη σκανδάλων των στημένων αγώνων που επηρέασε όλες τις δραστηριότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση.

Αυτά οδήγησαν σε αρνητική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών με συνέπεια και το αγωνιστικό. Στα έσοδα είχαμε μείωση στα διαρκείας της τάξεως του 30%-35% που πρακτικά αναλύεται περίπου στις 500.000 ευρώ. Υπήρξε η απώλεια - μέχρι στιγμής και δυστυχώς εξελίσσεται σε στέρηση - της κεντρικής χορηγίας του πρωταθλήματος του ΟΠΑΠ που στερεί από την ομάδα ακόμη 500.000 ευρώ και δεν είναι μόνο αυτό το κομμάτι, καθώς η ανυπαρξία χορηγού αναγκάζει την διοργανώτρια να παρακρατεί από τις ομάδες σημαντικότατα ποσά, που για μας μέχρι στιγμής η στέρηση φθάνει στις 350.000 ευρώ.

Υπήρξε εν γένει μια στέρηση και οπισθοχώρηση και στο χορηγικό πρόγραμμα, λόγω πρωτοφανούς αδυναμίας της διαφημιστικού κλάδου, περίπου 500.000 ευρώ. Επιπλέον είναι το κομμάτι των εσόδων από τα μεμονωμένα εισιτήρια αγώνων, όπου με το τέλος του πρώτου γύρου και με όλα τα ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης, υπήρξε πολύ μεγάλη απόκλιση η οποία μεταφράζεται σε 300.000 ευρώ. Πρέπει να υπολογίσουμε και τη καθυστέρηση στην είσπραξη εσόδων της τάξεως των 750.000 ευρώ και τον ανεδαφικό τρόπο πληρωμής των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο. Μέχρι στιγμής έχουμε καταβάλλει 1,7 εκατομμύρια ευρώ συν την υποχρέωση καταβολής οφειλομένων προς ασφαλιστικούς οργανισμούς", τόνισε ο Αθανασιάδης και συνέχισε:

"Αν υπολογίσουμε όλα αυτά και αθροίσουμε τα νούμερα, βλέπουμε σε ποιο επίπεδο έχει φθάσει η στέρηση των εξόδων και πόσο δυσχερής είναι η προσπάθεια για τη λειτουργία της ομάδας. Και αντί να υπάρχει συσπείρωση και ανταπόκριση, βλέπουμε μια συστηματική, καθημερινή προσπάθεια από Μέσα που υποτίθεται ότι πρόσκεινται στον Αρη, να ασκούν πρωτοφανή αρνητική κριτική, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες. Αυτό το γεγονός επιφέρει μόνο αρνητικά αποτελέσματα και διαμορφώνει ένα αρνητικό κλίμα που εισπράττει η ομάδα. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, γιατί ζημιωμένος - πάνω απ' όλους - βγαίνει ο σύλλογος. Προκαλεί διχασμό και όσα χρόνια παρακολουθώ τον Αρη, ουδέποτε έχω διαπιστώσει τέτοια αντιπολιτευτική τακτική με τέτοια σφοδρότητα. Το σύνολο των μέχρι τώρα καταβληθέντων ποσών στο Δημόσιο, πλησιάζει το ποσό των 6εκ".

Αγωνιστικό: Β«Ξέρουμε τι φταίει και θα το διορθώσουμεΒ»

"Σε ότι αφορά το αγωνιστικό, θέλω να επισημάνω τα εξής. Από τον περασμένο Μάιο, η ομάδα κινήθηκε

Keywords
Τυχαία Θέματα