Φερέιρα: Θα συγκροτήσουμε μια ομάδα με εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με στόχο να νικήσουμε

Παρά τις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στην Ξάνθη, τόνισε πως με όσους παίκτες έχει ετοιμοπόλεμους θα πάει στην ακριτική πόλη για τη νίκη. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επισήμανε πως περιμένει την σωστή αντίδραση των παικτών του κόντρα στην αγωνιστική αποχή

ενός μηνός. Ο Πορτογάλος μίλησε με καλά λόγια για την ομάδα της Θράκης, ενώ αποκάλυψε πως θα ξεκινήσει τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, εκτιμώντας πως ο νεαρός τερματοφύλακας θα τα πάει καλά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερέιρα στη Nova:

-Επειδή είναι αρκετά πρόσφατο το παιχνίδι, θα θέλατε να μας κάνετε ένα σχόλιο για την πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στα τελικά του Euro;"Θα ήθελα κατ’ αρχήν να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία, την Ομοσπονδία και την χώρα για αυτή την σημαντική πρόκριση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Εθνική ομάδα του Ποδοσφαίρου της Ελλάδας να μπορεί να συμμετέχει σε τόσο μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μακάρι, αυτές οι επιτυχίες να συνοδευτούν και από αντίστοιχες σε ό, τι αφορά τη διόρθωση των προβλημάτων που μέχρι τώρα ταλάνιζαν το ελλινικό ποδόσφαιρο για το καλό του ποδοσφαίρου και το καλό της χώρας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει αυτή η διάκριση, δεδομένου ότι αυτή με τη σειρά της προϋποθέτει να είναι σωστή και η επικρατούσα κατάσταση στα εσωτερικά της Ελλάδας, σε ό, τι αφορά το ποδόσφαιρο".

-Μένοντας σ’ αυτό το κεφάλαιο και με δεδομένο ότι ο προπονητής της Εθνικής είναι Πορτογάλος, έχετε μιλήσει με τον κ. Σάντος για να τον συγχαρείτε;"Ναι, μιλάω συχνά με τον Φερνάντο Σάντος και είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ για αυτά του τα επιτεύγματα. Θα ήθελα να πω επίσης ότι μιλάμε συχνά για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που αγωνίζονται στην Εθνική Ελλάδας. Αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στον τελευταίο αγώνα οι Έλληνες διεθνείς μας ήταν τέσσερις. Μιλάμε επίσης για την ανάγκη που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο για ποιοτική αναβάθμιση, δεδομένου ότι τώρα που η Εθνική ομάδα συμμετέχει σε μια τόσο σημαντική διεθνή διοργάνωση, καλό είναι και το ποδόσφαιρο της χώρας να αποκτήσει την ποιότητα και την εύρυθμη λειτουργία που χρειάζεται".

-Για τον Παναθηναϊκό ένας μήνας μακριά από τα γήπεδα είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενόψει του πολύ δύσκολου αγώνα στην Ξάνθη, ανησυχείτε για τη μακρά αποχή της ομάδας από επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις;"Κοιτάξτε, δεν θα έλεγα ότι το γεγονός αυτό με προβληματίζει. Αυτό που περιμένω είναι η αντίδραση των παικτών, η αντίδραση της ομάδας. Ο τελευταίος μας αγώνας έγινε όντως προ μηνός. Σ’ εκείνον τον αγώνα είχαμε πολύ καλές στιγμές και, έτσι όπως εξελίχθηκε, πολύ θετικό αποτέλεσμα. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι σ’ αυτόν τον μήνα που μεσολάβησε συνεχίσαμε την πολλή και σκληρή δουλειά, αλλά στο ποδόσφαιρο προπονείσαι και προετοιμάζεσαι για να παίζεις αγώνες και να αντιμετωπίζεις αντιπάλους. Επίσης, πρέπει να σημειώσω ότι 10 ποδοσφαιριστές μας έλειπαν με τις εθνικές τους ομάδες οπότε αναγκαστικά δουλέψαμε με τους υπόλοιπους, γεγονός το οποίο μας αλλάζει τη δομή

Keywords
Τυχαία Θέματα