Γερουλάνος: Λάθος να μην μπαίνουν ξένοι επενδυτές

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τη ρύθμιση για τους ξένους επενδυτές, τονίζοντας πως "....το να λες ότι ένας ξένος δεν μπορεί να επενδύσει, είναι λάθος".

Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε πως ο νόμος θα αλλάξει και οι συνθήκες επένδυσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τον Παναθηναϊκό, αλλά και άλλες ομάδες, που ψάχνουν λύσεις από το εξωτερικό

για να ξεφύγουν από το διοικητικό τους αδιέξοδο.

Διαβάστε αποσπάσματα των όσων είπε στο Ρ/Σ Sentra ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος:

Για το θέμα της απαγόρευσης των μετακινήσεων:

Β«Όσο ο επαγγελματικός αθλητισμός συμπεριφέρεται έτσι, με τους συλλόγους να θέλουν μικρές ομάδες φανατικών οπαδών στις κερκίδες, εμείς πρέπει να ανταποκρινόμαστε. Αν καταλάβουμε ότι μπορούμε να είμαστε δέκα φορές καλύτεροι από την Αγγλία, μπορούμε. Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στη δημιουργία μια καλύτερης εικόνας για τον αθλητισμό.

Μέχρι τότε πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Κάποιοι σκοτώνονται στις εξέδρες. Αυτό δεν μπορεί να το ανεχτεί κανέναςΒ».

Για τα όσα είπε ο Γιώργος Ανατολάκης περί φωτογραφικής διάταξης αναφορικά με το αθλητικό νομοσχέδιο:

Β«Είναι προσβολή αυτό. Αν κάποιος υποστηρίζει ότι ένα νομοσχέδιο με 52-53 άρθρα φτιάχτηκε φωτογραφικά, είναι αστείο. Το να λες ότι ένας ξένος δεν μπορεί να επενδύσει, είναι λάθος. Πρέπει να σπάσουμε τα αποστήματα. Πρέπει να αλλάξουμε τις συνθήκεςΒ».

Για το θέμα του ντόπινγκ:

Β«Είναι ένα φαινόμενο που προσέβαλε τον Έλληνα πολίτη. Ίσως και πιο πολύ από τη βία. Αρκετοί αθλητές πιάστηκαν ντοπάρισμένοι. Ολόκληρες ομάδες βρέθηκαν ντοπαρισμένες και αποκλείστηκαν από τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Το μοντέλο αυτό έχει ξεφτίσει. Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε μακροχρόνια. Δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια τις συνθήκες για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Πλέον πρέπει να στέλνουμε αισιόδοξα μηνύματα. Με το μοντέλο του πρωταθλητισμού, όπως αυτό ορίστηκε πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, τελείωσε. Αυτή η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν κέντρο αντιντόπινγκ για όλη την περιοχή. Έχουμε την τεχνογνωσία. Πρέπει να είμαστε μια χώρα που θα έχει λέγειν για το πώς αντιμετωπίζεται το φαινόμενοΒ».

Keywords
Τυχαία Θέματα