Η δικαίωση του "αρχιτέκτονα"

Η νίκη του Ολυμπιακού στο Βελοντρόμ ήταν η τρίτη μακριά από το "σπίτι" του στο Champions League και η πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια. Τα δύο αυτά στοιχεία από μόνα τους, όπως φυσικά και το ότι οι ερυθρόλευκοι διεκδικούν με καλές πιθανότητες την πρόκριση στους "16" του θεσμού, μετατρέπουν τη χθεσινή νίκη σε μεγάλη επιτυχία. Υπάρχει όμως και μεγαλύτερη, καθώς ο σπουδαιότερος λόγος για τον οποίο μπορούν να είναι χαρούμενοι

στο Λιμάνι είναι η εικόνα και η φιλοσοφία της ομάδας. Γεγονός, που οφείλεται 100% στον Ερνέστο Βαλβέρδε, που παρουσιάζει ένα ελκυστικό σύνολο, που παίζει παντού για το τρίποντο.

Κορυφαίος δεν είναι, ελαττώματα έχει, αλλά είναι πολύ καλός προπονητής και αναμφισβήτητα σε αυτόν πιστώνεται ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Ανεξάρτητα αντιπάλου, ο Βαλβέρδε παρουσιάζει έναν Ολυμπιακό επιθετικογενή, που αν δεν είναι συγκεντρωμένος έχει προβλήματα στα μετόπισθεν, αλλά που παίζει για τη νίκη, που προσφέρει θέαμα και που έλκει τον φίλαθλο να τον παρακολουθεί.

Στην πρώτη του χρονιά έδειξε κάποια στοιχεία (ας θυμηθούμε ματς όπως με Χέρτα και Μπενφίκα), αλλά επέστρεψε στην Ισπανία και η εξέλιξη σταμάτησε. Πέρυσι παρουσίασε επίσης κάποια θετικά στοιχεία, αλλά είχε μόνο παιχνίδια στην Ελλάδα. Φέτος πια και όντας ήδη δεύτερη διαδοχική σεζόν στον πάγκο, ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε δείχνει πως είναι ομάδα του προπονητή, έχοντας δημιουργήσει υψηλές απαιτήσεις.

Με την ίδια φιλοσοφία παντού
Ο τρόπος, που προσπαθεί να αγωνιστεί μένει αναλλοίωτος. Αυτό, που ξέρει, χωρίς να κλειστεί, έπαιξε στο Emirates, το ίδιο έκανε στο Ντόρτμουντ, έστω κι αν δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, το ίδιο κόντρα στον ΠΑΟΚ, το ίδιο με τον Παναθηναϊκό, αλλά το ίδιο κάνει και με τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες. Κάποιες φορές του βγαίνει, κάποιες όχι, αλλά η φιλοσοφία είναι η ίδια κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού.

Το ίδιο λοιπόν έκανε και στο Βελοντρόμ και δικαιώθηκε. Ο Βαλβέρδε δεν έλεγε μόνο στη συνέντευξη Τύπου "πάμε για τη νίκη". Το έδειξε και στον αγωνιστικό χώρο. Στο 0-0 και ενώ η Αρσεναλ κέρδιζε, η ισοπαλία θα βόλευε για το Europa League. Ο βάσκος όμως έδωσε σύνθημα "επίθεση", ρίχνοντας στη μάχη επιθετικογενείς παίκτες. Η μοίρα μάλιστα το έφερε έτσι, ώστε οι Φετφατζίδης και Γέστε, οι δύο αλλαγές, να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, δίνοντας ακόμα πιο πανηγυρική επιβεβαίωση στον τρόπο, που προσέγγισε το ματς ο Βαλβέρδε.

Νίκησε τις απουσίες και την καλύτερη άμυνα
Μην ξεχνάμε πως από τη μηχανή του χθεσινού Ολυμπιακού έλλειπαν πολλά και βασικά εργαλεία (Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Φέισα, Μακούν), γεγονός που ουσιαστικά ενισχύει όλα τα παραπάνω. Ακόμα κι έτσι, δεν παραμερίστηκε η φιλοσοφία, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού παρέμεινε ίδιος.

Οσοι κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους απόντες, το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης (Μαρσέιγ και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ, μόλις δύο).

Εξαιρετικός ο Μανιάτης, κερδίζει συνεχώς πόντους ο Μέγερι
Ο Μανιάτης ήταν

Keywords
Τυχαία Θέματα