Ισόπαλο το ντέρμπι στο Ανφιλντ, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ισόπαλο με 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Premier League, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ανφιλντ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του αρχηγού τους, Στίβεν Τζέραρντ, αλλά η αλλαγή του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο Τσικαρίτο Ερνάντεθ, ισοφάρισε για τη Γιουνάιτεντ με κεφαλιά στο

81`.

Χωρίς Ρούνεϊ, Νάνι, Τσικαρίτο στην 11άδα της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν καλή στο πρωτό ημίχρονο και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο ντέρμπι. Ούτε και η Λίβερπουλ, όμως, ήταν ιδιαίτερα δημιουργική.

Εκανε μεν περισσότερες ευκαιρίες από τη Γιουνάιτεντ, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Αλλωστε, η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε την κατοχή της μπάλας και είχε κρατήσει το ρυθμό σε χαμηλά επίπεδα.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, η Λίβερπουλ κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα της. Ανέβασε στροφές και πίεσε, κυρίως με στημένες φάσεις (κόρνερ και φάουλ) για να ανοίξει το σκορ.

Σε μία από αυτές, στο 68ο λεπτό, ο Στίβεν Τζέραρντ, στην πρώτη του φετινή συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα, άνοιξε το σκορ με απευθείας φάουλ. Το τείχος της Γιουνάιτεντ άνοιξε και ο Ντε Χέα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο αρχηγός έκανε το 1-0 και το Ανφιλντ πήρε φωτιά.

Η αντίδραση του σερ Αλεξ ήταν άμεση. Ρούνεϊ, Νάνι και Τσικαρίτο πέρασαν στο παιχνίδι τα επόμενα λεπτά για την ισοφάριση, η οποία και ήρθε στο 81ο λεπτό, επίσης από στημένη φάση.

Σε κόρνερ της Γιουνάιτεντ, η άμυνα της Λίβερπουλ δεν αντέδρασε σωστά και ο Ερνάντεθ ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε με κεφαλιά το 1-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (82`) ο Κάουτ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αλλά ο Ντε Χέα είπε όχι με εντυπωσιακή επέμβαση.

Η πίεση της Λίβερπουλ συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Χέντερσον και τον Σκρτελ, αλλά ο ισπανός τερματοφύλακας και η... τύχη έσωσε τη Γιουνάιτεντ, η οποία κράτησε το 1-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα