Ηταν Θρύλος και έκανε το καθήκον του

Ενας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα πιο τρελά ευρωπαϊκά όνειρα των οπαδών του, νίκησε 3-1 την Αρσεναλ, αλλά η νίκη της Μαρσέιγ στη Γερμανία επί της Ντόρτμουντ, τον έστειλε στον λιγότερο φαντασμαγορικό κόσμο του Europa League.

Αφηνιασμένοι μπήκαν οι παίκτες του Βαλβέρδε

στα πρώτα λεπτά και παρότι η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Αβραάμ, μόλις στο 3ο λεπτό, "πάγωσε" συμπαίκτες και προπονητή ενόψει συνέχειας, έβαλε την Αρσεναλ στα καρέ της, πιέζοντας ακόμα και την πρώτη μπαλιά από την άμυνα.

Αφού πέρασε το πρώτο τέταρτο, με τον Μέγερι να κάνει την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Αρσάβιν και τον Φρίμπονγκ να σουτάρει ελάχιστα άουτ, το "μοτέρ" των γηπεδούχων πήρε μπρος, ρόλαρε και σήκωσε στο πόδι το Καραϊσκάκη δύο φορές.

Στο 16' ο Τζιμπούρ έκανε το 1-0, στο 36' ο Φουστέρ είπε ευχαριστώ στο δώρο του Μανόνε -που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Φαμπιάνσκι- και στο 45' ο "ταύρος" Μανιάτης έχασε την ευκαιρία να ολοκληρώσει ένα αμίμητο... τρίπτυχο.

Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει μόλις ένα φάουλ μέχρι το 25' (!), να ακολουθεί ένα μπαράζ τραυματισμών (Φαμπιάνσκι, Κοκελίν, Χολέμπας, Αβραάμ) και τον φωτεινό πίνακα στο... Βεστφάλεν να γράφει 2-1 υπέρ της Ντόρτμουντ.

Ιδια εικόνα και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Μιραλάς να δημιουργεί πολλά προβλήματα από αριστερά, τον Ολυμπιακό να χάνει ευκαιρίες με Φουστέρ και Μοντεστό, αλλά τον Μπεναγιούν με ένα ξερό άπιαστο σουτ στο 57' να μειώνει σε 2-1 κόντρα στη ροή του αγώνα και να δίνει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι και κατ' επέκταση στον 6ο όμιλο.

Το πρώτο 25λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου βγήκε με την Αρσεναλ να έχει οριακή κατοχή της μπάλας, τον Ολυμπιακό να είναι δραστήριος και τον Γιάννη Μανιάτη να γνωρίζει την αποθέωση για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οσο περνούσαν τα λεπτά, η μπάλα γινόταν -όπως τα πόδια- πιο βαριά και το μυαλό ήταν επιβεβλημένο να αγγίζει κόκκινο... Ενα "βραχυκύκλωμα" στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στο 74', λίγο έλειψε να γκρεμίσει ό,τι έχτιζαν οι γηπεδούχοι, αλλά ο Μέγερι ήταν εκεί στο αναιμικό πλασέ του Ροζίτσκι.

Στο 81' ο Μιραλάς έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη, αλλά αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Μοντέστο, σούταρε μόνος του άουτ. Το παιχνίδι έγινε ροντέο στο τέλος, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αφήνουν τα πνευμόνια τους στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να υπερασπιστούν αυτό το πολύτιμο 2-1.

Ο Μοντεστό έκανε το 3-1, αλλά δεν έφτανε αυτό... Μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (85' - 87') η Μαρσέιγ γύριζε από την κόλαση του 0-2 και άφηνε τον Ολυμπιακό στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα