"Κοκκίνισε" ο Εργοτέλης, "καθάρισε" ο Ολυμπιακός

Στις επιτυχίες επέστρεψε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στα Πηγάδια, μειώνοντας στους δύο βαθμούς τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, που αγωνίζεται αύριο. Η ομάδα του Βαλβέρδε επικράτησε με 3-0 του Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη, ωστόσο για να τα καταφέρει έπρεπε να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα. Ουσιαστικά καθάρισε το ματς μέσα σε έξι λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι είχαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά ήταν αναποτελεσματικοί και προηγήθηκαν

με τον Πάντελιτς στο 59', τρία λεπτά μετά την αποβολή του Χίμπλινγκερ. Οι κρητικοί στο 60' έχασαν με κόκκινη και τον Μπουχαλάκη και ο Μέλμπεργκ στο 65' κλείδωσε τους τρεις βαθμούς. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις με εξαιρετικό γκολ ο Φετφατζίδης.

Αρκετά καλός στην αρχή και το τέλος του α' μέρους, αλλά αναποτελεσματικός, εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός. Με τους Αμπντούν, Ντιόγκο και Ιμπαγάσα κινητικούς και τον Μανιάτη σταθερή αξία στο κέντρο, οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν τον Εργοτέλη στα καρέ του στα πρώτα λεπτά και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με Πάντελιτς (8') και Ντιόγκο (8'). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με τους κρητικούς να προσαρμόζουν την αμυντική τους τακτική και να ισορροπούν κάπως το ματς. Επιθετικά πάντως δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί αν και στη φάση του 26' υπάρχει υποψία πέναλτι σε τράβηγμα πάνω στον Μπούντιμιρ.

Η ομάδα του Βαλβέρδε διατηρούσε την πρωτοβουλία, έβρισκε χώρους από τις πτέρυγες, κυρίως με τον Μαρκάνο από αριστερά, αλλά από τον άξονα οι διάδρομοι ήταν κλειστοί. Στο τελευταία 10λεπτο οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμούς και δημιούργησαν νέους κινδύνους στην εστία του Πίρσον. Ο Πάντελιτς στο 38' έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία σε τετ α τετ (την κάθετη ο Ορμπάιθ), ενώ ο σέρβος, που ήταν πάλι μέσα στη φάση, αστόχησε εκ νέου στο 42' (τη σέντρα ο Μαρκάνο). Ανεκμετάλλευτα πέρασαν και τα εννιά κόρνερ, που εκτέλεσε ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα απλά για την ομάδα του Βαλβέρδε, αφού και νωρίς προηγήθηκε και ο Εργοτέλης έμεινε με εννέα παίκτες. Ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος και Πάντελιτς, Μανιάτης απώλεσαν καλές ευκαιρίες στο 50' και το 53' αντίστοιχα. Η συνέχεια ήταν καταστροφική για τους κρητικούς, καθώς στο 56' ο Χίμπλινγκερ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) και δύο λεπτά αργότερα ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή μετά από ασίστ του Μαρκάνο.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη στο 60', αφού ο Μπουχαλάκης αποβλήθηκε επίσης με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τον Εργοτέλη με αριθμητικό μειονέκτημα δύο παικτών. Οι ερυθρόλευκοι το εκμεταλλεύτηκαν και στο 65' διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν ο Μέλμπεργκ νίκησε με δυνατή κεφαλιά τον Πίρσον. Το παιχνίδι κάπου εκεί τελείωσε και η συνέχεια ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους παίκτες του Βαλβέρδε να ρίχνουν τους ρυθμούς κόντρα στον αποδεκατισμένο πλέον Εργοτέλη. Η ομάδα του Πειραιά έχασε κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, αλλά ο Φετφατζίδης στις καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στη τούρτα με ωραία προσπάθεια, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα