Κοβαλάινεν: Δεν φεύγω από την Lotus

Αδιάφορο αφήνουν τον Χάικι Κοβαλάινεν οι φήμες που τον εμφανίζουν υποψήφιο για την Lotus Renault του χρόνου.

Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Κίμι Ράικονεν την περασμένη Τρίτη (29/11), όμως το τοπίο παραμένει θολό όσον αφορά τη δεύτερη αγωνιστική της θέση για το 2012.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί για team mate του Iceman, είναι αυτό του Κοβαλάινεν,

ο οποίος όμως δηλώνει πιστός στην Caterham, με την οποία έχει συμβόλαιο.

"Πρέπει να είμαι δίκαιος απέναντι στον Τόνι [Φερνάντες]", τόνισε ο φινλανδός στο περιοδικό Autosport αναφερόμενος στα σενάρια περί αποχώρησής του.

"Πέρυσι συμφώνησα για δύο ακόμα χρόνια επειδή έβλεπα ότι ένας χρόνος σε αυτή την ομάδα δεν θα ήταν αρκετός. Οπότε έχω ήδη υπογράψει για του χρόνου και για να είμαι ειλικρινής, θα έπρεπε να είναι μια πραγματικά κορυφαία θέση για να το αναφέρω στον Τόνι.

"Αν υπήρχε κάποια διαθέσιμη θέση στις πολύ μεγάλες ομάδες, τότε είμαι σίγουρος ότι ο Τόνι θα μου έλεγε 'όρμα'. Αλλά ήταν μια μεσαία ομάδα, δεν θα ήθελα να το κοιτάξω.

"Νομίζω ότι είμαι σε μια καλή θέση, έχω καλή σχέση με την ομάδα, στην οποία βρίσκομαι από το ξεκίνημά της στην F1, και αυτή τη στιγμή δεν είχα επαφές με κανέναν. Μετά την επόμενη χρονιά, ποιος ξέρει".

Ο Κοβαλάινεν ξεκίνησε την καριέρα του στην Renault το 2007, πριν μετακινηθεί στην McLaren, με την οποία έτρεξε δύο σεζόν ως ομόσταβλος του Λιούις Χάμιλτον.

Στη μέχρι πρότινος Team Lotus και νυν Caterham υπέγραψε το 2010, ενώ φέτος έκανε ορισμένες πολύ δυνατές εμφανίσεις, παρά το γεγονός ότι το μονοθέσιο της ομάδας του δεν ήταν ικανό να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του grid.

Keywords
Τυχαία Θέματα