Λιόση: Για το εθνόσημο και την πάρτη μας

H αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών, Κική Λιόση, μίλησε για την ήττα στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Ιταλία, ενώ πήρε θέση και στο αν αυτή η εθνική είναι η καλύτερη όλων των εποχών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κικής Λιόση στον Sentra 103,3:
Για την ήττα στον τελικό:
"Χάσαμε γιατί δεν παίξαμε καλά. Νομίζω ότι ξεκίνησε το παιχνίδι δεν μας πήγαινε τίποτα καλά. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά. Τα κάναμε όλα και δεν μας έβγαινε τίποτα. Όταν

βλέπεις παιδιά όπως η Αντιγόνη (σ.σ. Ρουμπέση) ή η Γερόλυμου και πάει η μπάλα στο δοκάρι ή στην τελική γραμμή, τότε κάτι δεν πάει καλά. Και οι Ιταλίδες όταν σουτάρανε πήγαιναν όλα μέσα. Στενοχωρηθήκαμε, αλλά ήταν τεράστια επιτυχία αυτή που καταφέραμε".

Τι άλλο κέρδισε η ομάδα:
"Για εμάς προσωπικά ηθική ικανοποίηση. Γιατί το να φέρνει ένα μετάλλιο σε πανευρωπαϊκούς αγώνες και ειδικά για εμάς τις μεγάλες είναι πάρα πού σημαντικό. Τα πιο μικρά απιδιά δεν το καταλαβαίνουν, αλλά για μένα είναι κόπος πολλών χρόνων".

Για το τουρνουά:
"Έμεινε η Ρωσία εκτός μεταλλίων κάτι που μας έκανε φοβερή εντύπωση. Όπως και το ότι η Ολλανδία που είναι η τεράστια δύναμη στο πόλο τερμάτισε στην 6η θέση. Αυτές οι έξι ομάδες από το πανευρωπαϊκό και άλλη μία που θα έρθει στο προ-ολυμπιακό μπορούν να έρθουν από πρώτες μέχρι όγδοες".

Για το αν αυτή η εθνική είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών:
"Το δείχνουν και οι επιτυχίες. Έχουμε φέρει ένα Παγκόσμιο, ένα ασημένιο Ολυμπιακό που δεν το έχει καταφέρει άλλη ομάδα. Και σε συνέντευξη που μου πήραν είπα ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Εκείνο το ασημένιο είναι πολύ σημαντικό, αλλά το Παγκόσμιο είναι χρυσό. Είμαστε συνέχεια στις καλές ομάδες και χάνουμε την πρόκριση συνήθως από την 4αδα για ένα γκολ. Πριν 4 χρόνια στο Παγκόσμιο χάσαμε την 4αδα στην παράταση. Το να χάσεις στην παράταση, από το να κερδίσεις έχει μεγάλη διαφορά, δείχνει πόσο δυνατή ομάδα είσαι".

Για το τι κρατάει δυνατή την ομάδα:
"Όποια καινούργια παιδιά έρχονται στην ομάδα Β«δένουνΒ» όπως πρέπει και είναι πάρα πολύ καλές παίκτριες και θα κουβαλήσουν την ομάδα στις πλάτες τους όταν εμείς αποχωρήσουμε. Έχουμε και ένα φανταστικό προπονητικό τιμ. Και ο Γιώργος ο Μορφέσης και ο Σάκης ο Κεχαγιάς κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι πού αυτό είναι το νούμερο ένα αυτό για μένα. Και είναι πολύ καλές παίκτριες, χωρίς να θέλω να δείξω κάτι. Είμαστε μικρή χώρα και έχουμε πολύ ταλέντο στον αθλητισμό".

Για το αν αισθάνονται ότι εκπροσωπούν και μία χώρα που υποφέρει:
"Το θέμα είναι ότι όταν πάμε στους αγώνες, βλέπουν την Ελλάδα και τρέμουν. Αντίθετα με αυτό που γίνεται εδώ στην χώρα που βλέπουν την Ελλάδα και γελάνε μαζί μας. Αυτό δείχνει πάρα πολλά. Φοράμε το εθνόσημο και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Μπορεί να είναι δύσκολη η εποχή, αλλά δεν παύει να είμαστε Έλληνες και ν' αγαπάμε την πατρίδας μας. Παίζουμε για το εθνόσημο και την πάρτη μας. Για πιο πριμ να παίξουμε; Ακόμα δεν έχουμε πάρει το πριμ του Πανευρωπαϊκού

Keywords
Τυχαία Θέματα