Μαρκόπουλος: Αδικαιολόγητα λάθη

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αδυνατούσε να εξηγήσει τα λάθη της ομάδας του και στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη επί του Ρεθύμνου. Ο Στέργιος Κουφός μίλησε για τη διαφορά... βάρους της φανέλας του Δικεφάλου με αυτή της κρητικής ομάδας.

"Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι από κάθε άποψη. Μας έλειπε ο οργανωτής μας και το παιχνίδι έγινε δυσκολότερο όταν στο ξεκίνημα του αγώνα δεν εφαρμόσαμε αυτά που είχαμε πει στην άμυνα. Όταν δέχεσαι 15 πόντους από έναν παίκτη μόνο με λέι απ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι

σημαίνει. Το αλλάξαμε όσο μπορούσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε όμως μια δυσκολία να σταματήσουμε τα τρίποντα του αντιπάλου.

Γενικά παίξαμε καλά στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και την κατάλληλη στιγμή παίκτες όπως ο Καλαμπόκης βοήθησαν πολύ. Στο δεύτερο μέρος κάναμε αυτά που θέλαμε. Το αρνητικό σημείο ήταν τα λάθη που δεν δικαιολογούνται. Από τα 19 λάθη που κάναμε συνολικά, στα 8 δεχθήκαμε λέι απ στον αιφνιδιασμό κι αυτό είναι αρνητικό", είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος και ρωτήθηκε επιμέρους για την αιτία των λαθών:

"Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα κούρασης, αλλά κακών επιλογών, κακής εκτίμησης του χρόνου, αλλά και κακής ανάγνωσης της άμυνας του αντιπάλου".

Ο Στέργιος Κουφός αναφέρθηκε στο βάρος της φανέλας του ΠΑΟΚ: "Είναι τρομερό πράγμα να φοράς μια τόσο βαριά φανέλα. Αυτή είναι η αίσθησή μου και αναφέρομαι στα σουτ του Καλαμπόκη και του Γιαννακίδη. Μέσα στη πικρία μου για το αποτέλεσμα, υπάρχει και το γεγονός ότι τρεις έλληνες πήγαν εξαιρετικά και ίσως μετριάζει τη πίκρα μου. Στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια γιατί τη κατάλληλη στιγμή βγήκαν μπροστά οι πρωταγωνιστές και οι ποιοτικοί παίκτες του, ενώ εμείς για να κερδίσουμε, έπρεπε να βρούμε περισσότερη ποιότητα και καλύτερη διαχείριση των κρίσιμων λεπτών, κάτι που δεν το έχουν οι ξένοι. Από τους Ελληνες, δεν έχουμε στη παρούσα φάση τέτοιους πρωταγωνιστές, προσπαθούμε να τους δημιουργήσουμε".

Ο Ζακ Ράιτ υποστήριξε ότι "ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Στο τρίτο δεκάλεπτο, κάπου χαλαρώσαμε στον ρυθμό μας κι αυτό έβαλε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, ενώ στη τελευταία περίοδο ο αντίπαλος έβαλε πολλά μεγάλα σουτ, σε περιπτώσεις όπου πραγματικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Και μετά δεν ήταν εύκολο να επανέλθουμε".

Ο Δήμος Ντικούδης αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε η ομάδα του: "Το Ρέθυμνο παίζει ένα μπάσκετ με πολλά σουτ, αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, ενώ εμείς είχαμε αρκετό άγχος. Καταφέραμε όμως και συγκεντρωθήκαμε στο τέλος και κερδίσαμε. Κάναμε λάθη που δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε τη νίκη νωρίτερα. Θα πρέπει τέτοια λάθη να τα βγάλουμε από το παιχνίδι μας".

Ο έμπειρος φόργουορντ ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάθος στο ρόστερ. "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Θα ήταν μεγάλη βοήθεια από εμάς να είχαμε έναν ακόμη παίκτη κι εύχομαι να γίνει σύντομα αυτό. Εμείς προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων

Keywords
Τυχαία Θέματα