Μαυρογενίδης: Καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά φαβορί για τον τίτλο είναι ο Παναθηναϊκός

Φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έχρισε τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους φοιτητές Αθλητικής Δημοσιογραφίας του City Unity College. Ο παλαίμαχος άσος τόνισε παράληλλα πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, ωστόσο είναι δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά που έχουν πάρει οι πράσινοι.

Αναλυτικά

οι δηλώσεις του Μαυρογενίδη:
Για το φαβορί του φετινού τίτλου: "Φαβορί για τον τίτλο είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει την Ευρώπη και δείχνει ότι είναι καλά ως ομάδα. Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι είναι καλύτερη ομάδα, αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να καλυφθεί η διαφορά".

Για τον Σάββα Θεοδωρίδη: "Τον κ. Θεοδωρίδη τον είχα στα αποδυτηρία. Έχει τον τρόπο να ταρακουνήσει τους παίκτες. Όποιος κ. Σάββας όμως κι αν υπάρχει στα αποδυτήρια, σημασία έχει το πως αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές μαζί με τον προπονητή τις καταστάσεις μέσα στο γήπεδο".

Για το γεγονός ότι σταμάτησε νωρίς το ποδόσφαιρο: "Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι έκανα λάθος που σταμάτησα νωρίς. Όμως δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία να γυρίζω ομάδες ή να εκτεθώ στα μάτια εκείνων που πίστευαν στην αξία μου όσο αγωνιζόμουν".

Για τις βάσεις που προσπαθεί να βάλει στα παιδιά που προπονεί τώρα: "Το πρώτο είναι τα μαθήματα. Η γνώση. Αν έχεις γνώση και καλλιεργήσεις το μυαλό και το πνεύμα, μπορείς να αποδώσεις και καλύτερα αυτά που σου ζητάει ο προπονητής. Εγώ δεν ήμουν έτοιμος όταν έπαιξα στα 17, επειδή δεν είχα προετοιμαστεί από τις μικρότερες ηλικίες. Αυτό προσπαθώ να το προσφέρω στα παιδιά".

Για το τι πρέπει να στερηθεί ένα παιδί για να κάνει καριέρα: "Τα παιδικά πρέπει να κάνουν θυσίες. Επιλογές που μπορεί να καθορίσουν την ζωή σου και εσύ πρέπει να τις κάνεις νωρίς. Χρειάζεται ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής σου, την διατροφή σου. Βέβαια όταν ένα παιδί έχει ταλέντο, οι προπονητές το προσέχουν από τα 14-15, για να είναι έτοιμο".

Για τα φαινόμενα αυτοκτονίας στο ποδόσφαιρο και την κατάθλιψη αρκετών παικτών: "Σε πιο ήπια μορφή το πέρασα κι εγώ, τα τελευταία δύο χρόνια που σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο πολύ όταν έχεις καταφέρει το χόμπι σου να το κάνεις επάγγελμα και αυτό να σου προσφέρει πολλά, σε μια στιγμή να τελειώνουν όλα. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις πράγματα και συνθήκες που δεν είχες προετοιμαστεί. Θέλει χρόνο. Για τον Γκάρι Σπιντ δεν ξέρω τι συνέβη, επειδή ήταν στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά σίγουρα θέλει χρόνο".

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη: "Νομίζω ότι τα δείγματα γραφής που έχει δείξει ο Φετφατζίδης, δυστυχώς όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνουν ότι μπορεί να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται η διάρκεια και η δουλειά του προπονητή. Πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται και την καλή στιγμή και την άσχημη. Η άποψή μου είναι ότι μπορεί να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Για το αν θα άλλαζε κάτι στην καριέρα του: "Αν γύριζα πίσω δεν θα άλλαζα κάτι. Μπορεί να κατάφερνα κάτι καλύτερο, μπορεί και τίποτα Ειμαι ευχαρ

Keywords
Τυχαία Θέματα