Μόνχε: Ονειρο το Champions League

Ο Βιθέντε Μόνχε μίλησε για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, την ζωή και την καριέρα του και την οικονομική κρίση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα Stadio by metro:
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα σε αυτόν το σύλλογο. Προσπαθώ κι εγώ σιγά σιγά να προσαρμοστώ στην ομάδα και να κάνω ό,τι μπορώ καλύτερα για να συνεχίσω παίζω με την ομάδα και να συνεχίζω εδώ.

"Προσπαθώ. ’λλωστε εγώ είμαι πάντα στη διάθεση της ομάδας

για να δώσω τα πάντα και να την βοηθήσω όσο μπορώ να πάει ακόμα καλύτερα".

Στην ομάδα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δηλωθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως εσύ. Θεωρείς ότι αυτό μπορεί να αποτελεί ένα θετικό στοιχείο για την ομάδα έχοντας και κάποιους ξεκούραστους για τη μάχη του πρωταθλήματος;
"Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα πάρα πολύ να συμμετείχα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη πλευρά όμως είναι πολύ σωστό αυτό που λες, γιατί η ομάδα έχει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα και είναι βολικό να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο".

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πανηγυρίσατε λιγότερο τη νίκη στη Μασσαλία, έτσι;
"Όχι φυσικά. Εννοείται ότι πανηγυρίσαμε το ίδιο. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα και χαίρομαι για την επιτυχία των συμπαικτών μου. Χάρηκα πολύ που τώρα έχουμε πιθανότητες να συνεχίσουμε στη διοργάνωση και μακάρι να συμβεί. Θα είναι κάτι πάρα πολύ καλό τόσο για την ομάδα όσο και για τη χώρα, γιατί καλώς ή κακώς ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός σύλλογος που εκπροσωπεί τη χώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τέτοιες επιτυχίες αποκτάει μεγαλύτερη αξία και το ελληνικό πρωτάθλημα".

Πιστεύεις ότι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ελληνική ομάδα στη διοργάνωση αποτελεί και μεγαλύτερη ευθύνη για το σύλλογο;
"Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Όμως ο Ολυμπιακός, όπως πάντα λέω, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένη να κερδίζει πάντα. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για το Θρύλο".

Πιστεύεις ότι το να μην υποτιμάει καμία ομάδα και να παίζει σαν ίσος προς ίσο μπορεί να είναι και το κλειδί για να κερδίσει ο Ολυμπιακός και φέτος το πρωτάθλημα;
"Ναι. Πρέπει να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε όλους τους αντιπάλους μας. Από 'κει και πέρα ο Ολυμπιακός έχει μία πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι στο τέλος της σεζόν θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα".

Πιστεύεις ότι αυτά τα 4 παιχνίδια μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων θα δυσκολέψουν τον Ολυμπιακό;
"Σίγουρα δεν είναι εύκολο να παίζεις τόσα παιχνίδια μαζεμένα. Ειδικά όταν ένα από αυτά είναι και για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός όμως, όπως είπα και πριν, έχει το πλεονέκτημα ότι έχει στις τάξεις του ποδοσφαιριστές που ξέρουν πολύ καλά πώς να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα και άλλους που περιμένουν μία ευκαιρία να αγωνιστούν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πολύ καλοί και έιναι όλοι έτοιμοι να βοηθήσουν όταν τους ζητηθεί".

Πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;
"Προέρχομαι από ένα μικρό χωριό της Αργεντινής, το Γιούτο, το οποίο βρίσκεται στο πιο βόριο σημείο τη

Keywords
Τυχαία Θέματα