"Μύλος" με το κύπελλο στο βόλεϊ

Στραβά ξεκινάει το κύπελλο ανδρών. Μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για την Τετάρτη (18/1) κλήρωσης της προκριματικής φάσης του θεσμού και την ανακοίνωση που δεν ήρθε ποτέ από την ελληνική ομοσπονδία, η ΕΟΠΕ προχώρησε και στην αλλαγή διεξαγωγής του θεσμού.

Αντί λοιπόν της διεξαγωγής τριών αγώνων νοκ άουτ και της πρόκρισης τεσσάρων ομάδων στο φάιναλ έιτ μαζί με τον οικοδεσπότη Φοίνικα Σύρου που έχει ανακοινωθεί, η ΕΟΠΕ

άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής.

Στην κληρωτίδα θα μπουν οι οκτώ από τις έντεκα (σ.σ. ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει αποσυρθεί) ομάδες της Α1. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο ΑΟ Κηφισιάς και η ΕΑ Πατρών δεν δήλωσαν συμμετοχή, γιατί φοβήθηκαν πως το αποτελεσμα της κλήρωσης θα... σήμαινε μακριά ταξίδια και έξοδα μετακίνησης.

Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης προσπάθησε να πείσει τις ομαδες να συμμετέχουν και εδώ ξεκίνησε το θέατρο του παραλόγου.

Πρώτα πρότεινε την χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση μακρινού ταξιδιού και εν συνεχεία τη διεξαγωγή ομίλων σε Βορρά και Νότο, αλλάζοντας την προκήρυξη. Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε και η άμεση επέμβαση της Λαμίας επανέφερε τους ανθρώπους της ΕΟΠΕ στο σωστό δρόμο, καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας πρότεινε τη διεξαγωγή του κυπέλλου με τη συμμετοχή των οκτώ ομάδων που ενδιαφέρθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή.

Εδώ να θυμίσουμε πως η διοργανώτρια αρχή είχε προτείνει τη διεξαγωγή του φάιναλ έιτ με τη συμμετοχή των οκτώ πρώτων ομαδων της βαθμολογίας, όμως η ΕΟΠΕ δεν δέχθηκε. Να σημειώσουμε πως η ομοσπονδία δεν συμμετέχει στα έξοδα, αφού αυτά τα εχει αναλάβει ο διοργανωτής Φοίνικας και οι τοπικοί φορείς του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα