Νίκη α λα... γαλλικά!

Τι να πει κανείς; Ο ενθουσιασμός μου ειναι τεράστιος. Ένα πανέμορφο παιχνίδι μεταξύ Μαρσέιγ και Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε ότι κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι το 85` περίπου, όπου οι Γαλλοι προσπάθησαν να ανταπεξέλθουν στο... κάλεσμα των ερυθρόλευκων. Και πάλι οι τελικές προσπάθειες για τους Πειραιώτες ήταν πολλές. Αυτή τη φορα όμως η νίκη

έγινε δική τους. Και μπράβο τους!

Μετά από μια ήττα από την Γαλλική Μαρσέιγ μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη την πρώτη αγωνιστική, καθώς και την δεύτερη συνεχόμενη από την Arsenal στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός είχε "πετύχει" ένα από τα χειροτερα ξεκινήματα, σαν να λέγαμε, στην Ευρωπαϊκή ιστορία του. Η πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν φαινομενικά απίθανη.

Τελικά όμως ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και με δυο νίκες, η μια επί της Dortmund και μια χτες το βράδυ επί της Μαρσέιγ μέσα στο Velodrome (!), έγινε φαβορί ακομα και για την φάση των 16 του champions league.

Νίκη επί Γαλλικού εδάφους είχε να πραγματοποιηθεί πολύ, πολύ καιρό. Και η νίκη αυτη ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Ποιος να το πίστευε! Οι δυο αλλαγές του Ερνέστο Βαλβέρδε φενεται ότι απέδωσαν καρπούς.

Ο Yeste, που μπηκε ως αλλαγή με τον David Fuster να βγαίνει, έκανε την ασσίστ. Και ο Γιαννάκης ο Φετφατζίδης, που εδωσε το χέρι του στον Χολέβας για να μπει στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ. Και οι Μασσαλία πάγωσε μετά από δεύτερη συνεχόμενη ήττα εντός έδρας ( η πρώτη έγινε στην league 1 από την Ρεν λίγες μέρες πριν).

Και πάλι μπράβο. Τώρα, όλα τα βλέμματα ειναι στραμμένα στον αγώνα με την Arsenal. Ο Ολυμπιακός θα είναι ο "οικοδεσπότης". Champions league, Europa league ή πίσω στον Πειραιά (το χειρότερο ενδεχόμενο, που δυστυχώς ισχύει ακόμα); Θα το μάθουμε σε 15 μέρες...

Τάσος Νικολακόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα