Νίκησε... και ο Σαλπιγγίδης

Συνήθως, οι νίκες κάνουν χαρούμενους τους προπονητές. Στη περίπτωση του Λάσλο Μπόλονι, προφανώς και η επικράτηση επί του Ατρόμητου αποτελεί τον βασικό παράγοντα της χαράς που ένιωσε χθες (10/12) το απόγευμα, είναι αλήθεια όμως ότι στο μυαλό του Ρουμάνου προπονητή, κάποια άλλα. πραγματάκια, λεπτομέρειες θα πει κανείς, ήταν κυρίαρχα και διαμόρφωσαν την πολύ καλή διάθεση που είχε.

Το βασικότερο ήταν η αποθέωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αναμφίβολα έχει προκαλέσει διχασμό. Ο Μπόλονι δεν έχει μπει σε λεπτομέρειες, ούτε σκοπεύει να το πράξει. Δεν του άρεσε αυτό που

έγινε στη προθέρμανση του αγώνα με τη Τότεναμ στο Λονδίνο και εξέφρασε ανοιχτά τις απόψεις του.

Ο Β«ΣάλπιΒ» δεν προοριζόταν να παίξει με τον Ατρόμητο καθώς δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού. Ζήτησε όμως ο ίδιος να αγωνιστεί, συναισθανόμενος την κρισιμότητα του αγώνα. Και το ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξε χθες από ένα μεγάλο κομμάτι των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στη Τούμπα, τον ανάγκασε να ανταποδώσει με ένα ζεστό χειροκρότημα. Ο Μπόλονι, απλά ένιωσε καλύτερα γιατί γνωρίζει ότι η ψυχική κατάσταση ενός αθλητή, εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από την αποδοχή του κόσμου.

Ενα δεύτερο στοιχείο που έδωσε χαρά στον Μπόλονι, ήταν η βελτιωμένη απόδοση δύο παικτών. Κυρίως του Λίνο ο οποίος (και) φέτος έχει περάσει πολλά από πλευράς τραυματισμών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι - σε αντίθεση με πέρυσι - ο Λίνο επέστρεψε δριμύτερος, παρότι υπέστη θλάση για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Για τον Στέφανο Αθανασιάδη, δεν είχε τη παραμικρή αμφιβολία. Ο Β«μικρόςΒ» είναι τσαμπουκάς, έχει βαλθεί να κερδίσει όλα τα στοιχήματα που έχει βάλει με τον εαυτό του, ενώ η επιστροφή του στο γκολ απλά θα βελτιώσει την ψυχολογία του.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπόλονι ανέφερε δύο ακόμη ονόματα. Αυτό του Βλάνταν Ιβιτς, αλλά και τον νεαρό Κώστα Σταφυλλίδη. Σχετικά με τον Ιβιτς, είναι επίσης αλήθεια ότι η μη χρησιμοποίηση του Σέρβου (σ. σ. πέραν του τραυματισμού που τον κράτησε αρκετό καιρό έξω), είχε προκαλέσει Β«θέμαΒ». Ο Ιβιτς έκανε καλό παιχνίδι στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε και έθεσε υποψηφιότητα, ούτως ώστε να έχει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα. Στη περίπτωση του Σταφυλλίδη, το θέμα έχει κυρίως. ψυχολογικές προεκτάσεις.

Προφανώς ο Μπόλονι είπε αρκετά στον Β«πιτσιρικάΒ», κάθε άλλο παρά τυχαία όμως ήταν και η τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου. Β«Γύρισε ο Λίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τον ΣταφυλλίδηΒ», είπε. Το μήνυμα του Μπόλονι ήταν ξεκάθαρο κι έχει ως στόχο να μην απογοητεύσει τον νεαρό, από τη στιγμή που θα παίζει λιγότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα