Ντόρτμουντ: Αυτή που περιμένουν...

Την πιο σημαντική παρτίδα... πόκερ παίζει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (19/10) απέναντι στην Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Παίκτες και προπονητής καλούνται να τραβήξουν τον... άσο στο Καραϊσκάκη, που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για την κατάληψη της 3ης θέσης του ομίλου.

Ολοι είναι προετοιμασμένοι γι' αυτό το παιχνίδι και το sport.gr

κάνει μια αναδρομή στην προετοιμασία τους, κυρίως την ψυχολογική. Σε κάποιους, ίσως φανεί παράξενο ότι όλοι στο Λιμάνι... παρέκαμψαν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

"Ποια ΑΕΚ ρε παιδιά;"Επιλέγει παιχνίδια ο Ολυμπιακός; Επιλέγει και αυτό φάνηκε μόλις τελείωσε το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ακολουθούσε το ντέρμπι με την ΑΕΚ, κι όμως δεν απασχόλησε κανέναν! Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ και κάποιες ατάκες των παικτών του Ολυμπιακού, τύπου: "ποια ΑΕΚ ρε παιδιά; Ενα είναι το παιχνίδι τώρα. Με την Ντόρτμουντ". Αυτή ήταν η περιραίουσα ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της ομάδας, η οποία παρέσυρε και τον Βαλβέρδε. Ο Βάσκος τεχνικός όσο κι αν προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή των παικτών του στο ματς του ΟΑΚΑ, δεν τα κατάφερε... Αντίθετα, ρωτούσε για την κατάσταση των τραυματιών ενόψει του αγώνα με τους γερμανούς και μάλιστα θέλησε να προφυλάξει και τον Μέλμπεργκ, τον οποίο χρησιμοποίησε στο 2ο ημίχρονο. Και στραβή να γίνει με την ΑΕΚ (όπως και έγινε κατά το ήμισυ) μπορεί να καλυφθεί μέσα στη χρονιά. Με την Ντόρτμουντ αν χάσουμε, τελειώσαμε - σκεφτόταν ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν φάνηκε να πίεσε καταστάσεις, ούτε να πιέστηκε και ο ίδιος. Παράλληλα, δεν μίλησε στους παίκτες του ούτε πριν - ούτε μετά το παιχνίδι! Ούτε καν ο Μαρινάκης δεν τους επισκέφθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, που συνηθίζει να πηγαίνει και να μιλάει με παίκτες και προπονητή πριν τα ντέρμπι.

"Τελευταία ευκαιρία"Δεδομένου ότι στο μυαλό τους είχαν αυτό το παιχνίδι εδώ και βδομάδες, έφτασε η ώρα της κρίσης. Η δικαιολογία στην ήττα από τη Μαρσέιγ ότι "μας έλειπαν παιχνίδια", το ανάθεμα στην ήττα από την Αρσεναλ "δεν αξίζαμε να χάσουμε", πάνε περίπατο και ο Ολυμπιακός παίζει τα ρέστα του απέναντι σε μια ομάδα καλύτερη από την τελευταία του αντίπαλο, αλλά και τον ίδιο. Αν "στραβώσει" το παιχνίδι, όλοι θα περάσουν από κόσκινο... Οχι μόνο ο Κοστάντσο, ο οποίος είναι ο εύκολος στόχος τις τελευταίες ημέρες. Την ατάκα του Τζιμπούρ "είναι η τελευταία μας ευκαιρία", την ασπάζονται και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, οι οποίοι έχουν επαφή με το... περιβάλλον, αντίθετα με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ψυχολογική προετοιμασία περισσεύει γι' αυτό το ματς. Το βάρος πέφτει στο αγωνιστικό, κι εκεί την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο Βαλβέρδε.

Πότε θα παίξει ο Μακούν;Με Τοροσίδη, Φουστέρ, Γέστε, Φέισα νοκ άουτ, υπάρχουν πιθανότητες χρησιμοποίησης του Μακούν στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ; Ναι, αλλά όχι ως βασικός. Ο Βαλβέρδε θεωρεί ότι δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο και τον κρατάει στον πάγκο. Προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση των Ορμπάιθ - Μοδέστο, οι οποίοι θα πλα

Keywords
Τυχαία Θέματα