Ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-8 του Παναθηναίκού στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Α1

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 9-8 του Παναθηναϊκού, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Α1. Με αυτή την νίκη, οι ερυθρόλευκοι του Βλάχου ανέβηκαν -προσωρινά- στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με 24 βαθμούς.

Τρίτωσε το κακό για την ομάδα του Φάνη Κουντουδιού, αφού γνώρισε την τρίτη σερί ήττα της στο πρωτάθλημα και έμεινε στην πέμπτη θέση, με 15 βαθμούς. Αψογη ατμόσφαιρα και σε φίλαθλα πλαίσια από 2.500 οπαδούς στο ΟΑΚΑ. Ενταση δημιουργήθηκε στο τέλος του αγώνα, με τους πράσινους να διαμαρτύρονται για μία απόφαση του διαιτητή, στα 3.4'' για την λήξη του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το νευρικό ξεκίνημα των γηπεδούχων, οι οποίοι... σημάδευαν τα δοκάρια και κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0, με γκολ των Σχίζα και Φουντούλη. Στην συνέχεια, οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους και με σκόρερ τον Γ. Αφρουδάκη, μείωσαν σε 1-2.

Το πρώτο οκτάλεπτο εξελίχθηκε με τις δύο ομάδες να προχωρούν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα, με τον Ολυμπιακό να κρατάει το προβάδισμα του ενός γκολ μέχρι το τέλος του και να προηγείται με 4-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε επτά δοκάρια στο πρώτο οκτάλεπτο, πέντε για τον Παναθηναϊκό και δύο για τον Ολυμπιακό.

Επρεπε να περάσουν 2.16 για να έχουμε γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Μπλάνη να δίνει αέρα δύο τερμάτων στους ερυθρόλευκους (5-3). Πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες και κυρίως από τους φουνταριστούς τους, που χρεώθηκαν με τέσσερα επιθετικά φάουλ συνολικά, δύο για κάθε ομάδα.

Παρά τις προσπάθειες των πράσινων, η ομάδα του Βλάχου κράτησε +2 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με 6-4. Καλό ήταν το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου για τον Ολυμπιακό, που αύξησε την διαφορά του στα τρία τέρματα, με το δεύτερο γκολ του Φουντούλη (7-4).

Ο Αλιχανίδης κράτησε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ (5-7), ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνα του και με γκολ των Χατζηκυριακίδη και Μάζη, πήγε στο τέταρτο οκτάλεπτο με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (9-5), βάζοντας γερές βάσεις για την νίκη.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν εκ νέου στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και τα κατάφεραν, μειώνοντας σε 8-9, 22'' πριν το τέλος, με γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή τους, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την νίκη με 9-8 και την άνοδο τους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα