Ο Σηφάκης διάλεξε την έξοδο

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αποχώρησης από μια ομάδα. Οι αμερικανοί συνηθίζουν να λένε... the hard way or the easy way. Δηλαδή καλείσαι να επιλέξεις μεταξύ του δύσκολου τρόπου και του συμβιβασμού. Φαίνεται ότι ο Μιχάλης Σηφάκης επέλεξε το πρώτο, αφού στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Sportday είναι ξεκάθαρος και πίσω από τις λέξεις κρύβεται ουσιαστικά το διαζύγιό του με τον Αρη.

Στον Αρη είναι δυσαρεστημένοι από τη στάση του αθλητή, κυρίως όμως από το μεγαλύτερο

κομμάτι της συνέντευξης που αφορά τη συνεργασία τους με τον αθλητή. Υποστηρίζουν - ανεπίσημα - ότι ο Κρητικός τερματοφύλακας είπε αρκετές ανακρίβειες, αναφερόμενος σε διάφορα περιστατικά. Είτε αυτό σχετίζεται με το τι πραγματικά συνέβη όταν ο Σηφάκης αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση, είτε με το θέμα της υπογραφής νέου συμβολαίου. Μάλιστα, μετά τον αυριανό (16/01) αγώνα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση-απάντηση.

Πλέον όμως είναι σαφές ότι, ο Σηφάκης έχει επιλέξει να αποχωρήσει από τον Αρη. Ή μάλλον, πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποφασίσει να συνεχίσει τη καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρχει και αντίλογος. Πληροφορίες του Sport.gr αναφέρουν για παράδειγμα ότι ο Αρης έκανε πρόταση για νέο συμβόλαιο στον Σηφάκη, αλλά οι απαιτήσεις του αθλητή ουσιαστικά Β«έκοψανΒ» την συζήτηση στο πολύ αρχικό στάδιό της.

Θα αναρωτηθεί κανείς. Β«γιατί δεν επέμεναν ώστε να μειωθεί η οικονομική διαφορά και γενικότερα για να εξαντληθεί κάθε ενδεχόμενο υπογραφής νέου συμβολαίου;Β». Απάντηση υπάρχει και είναι απλούστατη. Η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη, που θεωρήθηκε αδύνατο να καλυφθεί. Συν τοις άλλοις, οι σχέσεις του παίκτη με την ομάδα δεν είναι οι καλύτερες έπειτα από την απόφασή του να υποβληθεί σε επέμβαση στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου.

Στον Αρη θεώρησαν και συνεχίζουν να θεωρούν, ότι ο παίκτης κοίταξε την αποστολή της Εθνικής ομάδας στο ερχόμενο Euro και όχι τον σύλλογο με τον οποίον έχει συμβόλαιο. Εξάλλου, δεν έγιναν όλα κατόπιν συζήτησης και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών.

Από εκεί και πέρα, ο Σηφάκης προχώρησε σε δημόσια κριτική σχετικά με τις επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να ενόχλησε τους ανθρώπους του Αρη, σε κάποια πράγματα όμως - όπως αποδείχθηκε βάσει των καταστάσεων που έχουν λάβει χώρα στην ομάδα αλλά και της πορείας αυτής - δεν έχει άδικο.

Βέβαια, οι διοικούντες ενοχλήθηκαν για το γεγονός ότι ένας ενεργεία παίκτης της ομάδας, έχει ασκήσει κριτική επί παντός επιστητού γύρω από την ομάδα, εισβάλλοντας ουσιαστικά σε ζητήματα τα οποία προφανώς και δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Όπως και να' χει, είναι ξεκάθαρο ότι ο Σηφάκης άνοιξε την πόρτα για να αποχωρήσει από τον Αρη, έχοντας προφανώς προαποφασίσει για την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει τη καριέρα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα