Οι εννέα έγιναν... τρεις

Πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Αρη, υπήρχε αμφιβολία για τη πληρότητα και τη ποιότητα της ομάδας σε συγκεκριμένες θέσεις. Για παράδειγμα, είχαν διατυπωθεί απορίες σχετικά με τον αριθμό των παικτών στα αμυντικά άκρα και στο κέντρο της άμυνας, καθώς επίσης και στη κορυφή της επίθεσης. Αντιθέτως, είχε καλλιεργηθεί η αίσθηση ότι ο Αρης ήταν πλήρης στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Αυτό δεν αποδεικνύεται στη πράξη, σε ότι αφορά τουλάχιστον τα αμυντικά χαφ.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο ρόστερ του Αρη, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν εννιά ποδοσφαιριστές. Στη πραγματικότητα όμως, είτε λόγω προβλημάτων τραυματισμών, είτε λόγω αποφάσεων του Μίχαλ Πρόμπιερζ, χρησιμοποιούνται μόλις τρεις παίκτες. Με αποτέλεσμα να προκαλεί έντονους προβληματισμούς, το ενδεχόμενο να στερηθεί ο Αρης των υπηρεσιών του Ρικάρντο Φατί.

Ο Γάλλος έχει αγωνιστεί και στα 12 παιχνίδια της ομάδας, στα 11 είχε φανέλα βασικού. Ο Κάρλος Τόχα ξεκίνησε σε όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό. Μετά τους δύο συγκεκριμένους παίκτες, συναντά κανείς ποδοσφαιριστές που είτε δεν αγωνίστηκαν καθόλου, είτε πήραν λίγα αγωνιστικά λεπτά. Ξεκινώντας από τον Γιούριτσα Βράνιες, χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αφού μετά (ξανά)τραυματίστηκε.

Ο Γιώργος Κατίδης έπαιξε λίγα λεπτά στην εκτός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο, υπέστη θλάση και επέστρεψε στο ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Πανθρακικό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Υπάρχει ασφαλώς και ο Μανόλης Παπαστεριανός, ο οποίος όμως χρησιμοποιήθηκε μόνο ως δεξιός οπισθοφύλακας (παρότι η φυσική θέση του είναι στον άξονα), ενώ πλέον τοποθετήθηκε στο δεύτερο γκρουπ προπονήσεων. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι ο Πρόμπιερζ δεν τον υπολογίζει, αν και ο Πολωνός προπονητής είχε υποστηρίξει ότι Β«αν τοποθετήσω έναν παίκτη στο δεύτερο γκρουπ, δεν σημαίνει πως είναι έξω από τα πλάνα μουΒ». Σε ότι αφορά τον Μπάμπη Οικονομόπουλο, συμμετείχε σε κάποιες αποστολές, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε.

Υπάρχει όμως και η κατηγορία των παικτών τους οποίους (ο Πρόμπιερζ) Β«έκοψεΒ» ευθύς εξαρχής. Σε αυτή εντάσσονται οι Σάκης Πρίττας, Κρίστιαν Πορτίγια. Για τον μεν πρώτο, ο Πρόμπιερζ παραδέχθηκε δημοσίως ότι δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας. Οσο για τον Ισπανό, είναι μεν τραυματίας, αλλά δεν έχει εκφραστεί αντίρρηση από το τεχνικό επιτελείο στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη σε άλλη ομάδα. Σχετικά με τον Νάτσο Γκαρσία, δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ο αριθμός των αμυντικών χαφ που αποτυπώνεται στο ρόστερ του Αρη, ουδεμία σχέση έχει με τη πραγματικότητα. Στα χαρτιά αναφέρονται τα ονόματα ποδοσφαιριστών, αλλά στο μυαλό του Πρόμπιερζ δεν είναι περισσότεροι από τέσσερις.

Keywords
Τυχαία Θέματα