Πετρόφ: Η εξέλιξη του μονοθεσίου της Renault ήταν ανύπαρκτη

Δριμεία κριτική κατά των ανθρώπων της Lotus Renault GP για την ανύπαρκτη, όπως την χαρακτήρισε, εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου μέσα στη σεζόν, άσκησε ο Βιτάλι Πετρόφ, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 2.

Ο 27χρονος ρώσος πιλότος παραδέχτηκε επίσης πως η ομάδα του έκανε αρκετά λάθη και στη στρατηγική στους αγώνες, τα οποία δεν μπορούσε να σχολιάζει λόγω σχετικού όρου που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

"Για περίπου δέκα αγώνες

δεν είχαμε απολύτως τίποτα καινούργιο, κάτι που σημαίνει ότι οδηγήσαμε βασικά το ίδιο μονοθέσιο με το οποίο ξεκινήσαμε τη σεζόν", δήλωσε ο Πετρόφ.

"Σίγουρα, το πρώτο μου βάθρο [στην Αυστραλία] ήταν μια έμπνευση για μένα, όλη τη Ρωσία, όλους τους οπαδούς. Αλλά μετά ήμουν απλά θυμωμένος με όλα και προσπάθησα να κάνω κάτι γι' αυτό.

"Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω οτιδήποτε άσχημο για την ομάδα, είναι γραμμένο στο συμβόλαιό μου. Αν διαβάσετε τις συνεντεύξεις μου, δεν ασκώ κριτική στην ομάδα για όσα χάναμε στα pit-stop ή στην τακτική.

"Ακόμα δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω για όλα αυτά, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορώ να παραμένω σιωπηλός. Μπούχτισα με την κατάσταση, δεν μπορώ να τα κρατάω όλα μέσα μου".

Το ξέσπασμα του Πετρόφ, κατά παράβαση των όσων αναφέρει το συμβόλαιό του, προκαλεί ερωτηματικά όσον αφορά τη θέση του στη Renault, η οποία του χρόνου θα αποκαλείται Lotus.

Αλλωστε η κατάσταση όσον αφορά την αγωνιστική σύνθεση της βρετανικής ομάδας το 2012 παραμένει εντελώς ρευστή, εν αναμονή και της κατάληξης που θα έχει η υπόθεση του Ρόμπερτ Κούμπιτσα.

"Αυτή είναι η F1, είναι μια επιχείρηση", σχολίασε ο Πετρόφ. "Βαθμιαία, οι ομάδες προσπαθούν να πάρουν περισσότερα από τους διοργανωτές, τους χορηγούς και τους οδηγούς.

"Κοιτάξτε την ουρά οδηγών στην Williams. Πιστεύω ότι υπάρχουν 20 άνθρωποι πρόθυμοι να πάρουν τη δεύτερη θέση εκεί και ευτυχώς δεν είμαι ένας από αυτούς.

"Οσο για μένα, νομίζω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο το πράγμα, έχω συμβόλαιο. Ωστόσο, ακόμα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κίμι Ράικονεν είχε συμβόλαιο και του ζήτησαν να φύγει από την F1 με μια ορισμένη αποζημίωση. Σε έναν κόσμο που όλα είναι πιθανά, είναι δύσκολο να αντιταχθείς αν θέλουν να διώξουν κάποιον".

Keywords
Τυχαία Θέματα