Πιλάβιος στο sport.gr: Εθνική... υπερηφάνεια

Μοιάζει παράδοξο, κι όμως, αποτελεί την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος που ηγείται του αθλήματος στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να καλείται σπάνια να μιλήσει για το ίδιο το "αντικείμενο". Το ίδιο το ποδόσφαιρο και όχι τα τριγύρω από αυτό, τα οποία δεν το κολακεύουν κιόλας.

Το Sport.gr κάλεσε τον Σοφοκλή Πιλάβιο να μιλήσει μόνο για ποδόσφαιρο. Και στην Ελλάδα, όταν αναφερόμαστε στην μπάλα και σε τίποτε άλλο,

δεν μπορεί παρά το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό να είναι η Εθνική Ομάδα.

Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει με τον τρόπο του ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport.gr: "Η Εθνική ομάδα είναι ένας λόγος για να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο όλοι οι Ελληνες". Το λέει και για τον εαυτό του, τονίζοντας ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελεί και για τον ίδιο το μεγαλύτερο αντίβαρο σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Euro 2012 που "ξημερώνει" σε λίγες ημέρες είναι μια εθνική χρονιά. Λόγω της παρουσίας της Εθνικής μας στο Euro 2012, στο τρίτο διαδοχικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. "Αθλο" το χαρακτηρίζει ο Σοφοκλής Πιλάβιος, που τονίζει ότι δεν φοβάται την ομάδα στα δύσκολα, μίλησε για την πετυχημένη συνεργασία με τον Φερνάντο Σάντος, "φωτογραφίζοντας" την ανανέωσή της και στάθηκε ιδιαίτερα στη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, με οδηγό το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού, το οποίο δημιουργεί αισιοδοξία και για το μέλλον.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΟ στο Sport.gr για την Εθνική ομάδα:

- Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την παρουσία της Εθνικής στα τελικά του Euro 2012; ’λλωστε, ήσασταν πρόεδρος της ΕΠΟ στο Μουντιάλ, αλλά για πρώτη φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αγωνιστεί σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με εσάς να ηγείστε της ομοσπονδίας.

"Είναι πρώτα από όλα σημαντικό να κατανοήσουμε το μέγεθος της επιτυχίας αυτής. Δεν θα με βρει σύμφωνο η άποψη ότι πλέον είναι αυτονόητη η συμμετοχή της ομάδας μας σε τελικές φάσεις διεθνών διοργανώσεων. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εκεί για τρίτη συνεχή φορά, είναι άθλος. Θεωρώ ότι η αγωνιστική συνέπεια σε υψηλό ανταγωνισμό δεν είναι καθόλου αυτονόητη επίδοση. Η βασική μου προσδοκία, λοιπόν, έχει εκπληρωθεί κι αυτή ήταν η πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012. Με τέτοιες επιτυχίες έρχεται η καθιέρωση στη συνείδηση του ευρωπαϊκού κι όχι μόνο κοινού ως μια σταθερή αξία, αλλά και πάνω από όλα στη συνείδηση του Ελληνα φιλάθλου που πια κατατάσσει την Εθνική μας ομάδα στους λόγους εθνικής υπερηφάνειας. Κι αυτό ειδικά σήμερα δεν είναι καθόλου ασήμαντο".

- Ποια είναι η άποψή σας για την κλήρωση του ομίλου; Θεωρείτε ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι στο χέρι της ελληνικής ομάδας;

"Σε ένα τουρνουά με τη συμμετοχή των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, δεν υπάρχει ούτε ένας αγώνας που να μην παρουσιάζει δυσκολία. Θα σας μιλήσω, όμως, όπως ακριβώς νιώθω: την Εθνική μας ομάδα δεν τη φοβάμαι στα δύσκολα. Δεν

Keywords
Τυχαία Θέματα