Πρεμιέρα στους Top-16 με ήττα για ΟΣΦΠ, 86-78 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ

Ποδαρικό με το... αριστερό έκανε στον Ολυμπιακό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στους Top-16 της Euroleague. Η ρωσική ομάδα, ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης, επικράτησε 86-78 των ερυθρολεύκων, που έδειξαν καλά σημάδια, όμως δεν κατάφεραν τελικά να ανταγωνιστούν τα πολλά όπλα της Αρκούδας.

Ο Καζλάουσκας σημάδεψε τον Σπανούλη στα πρώτα λεπτά με τον

Σισκάουσκας να πετυχαίνει έξι σερί πόντους για το 9-5 της ΤΣΣΚΑ στο 3'15''. Ο έλληνας γκαρντ ήταν και ο στόχος της άμυνας των ρώσων που είχαν ως πρώτο μέλημα να τον σταματήσουν, όμως την... πάτησαν από τους υπόλοιπους ερυθρόλευκους στην περιφέρεια.

Οι παίκτες του Ιβκοβιτς... είχαν πάρει φωτιά από τα 6,75μ. (έφτασαν τα 5/5 κάποια στιγμή) και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να ισορροπήσουν την πιο ορθολογική επίθεση των φιλοξενούμενων για το 21-22 του 10'. Η ΤΣΣΚΑ κινήθηκε γύρω από γνώριμα συστήματα στο πρώτο ημίχρονο, με τους Κιριλένκο, Σισκάουσκας και Γκόρντον να παίρνουν τις περισσότερες προσπάθειες και τον Τεόντοσιτς να... αστοχεί από την περιφέρεια, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, αφού προσάρμοσαν γρήγορα την άμυνά τους. Αν δεν έκαναν και γρήγορα δύο φάουλ οι Ντόρσεϊ και Αντιτς, ο Ολυμπιακός θα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικός κάτω από τα καλάθια, μέχρι να εμφανιστεί ο Χάινς.

Ο αμερικανός σέντερ πήρε την ομάδα στις πλάτες του στη δεύτερη περίοδο όταν σίγησε η περιφέρεια (από 5/5 τρίποντα, ο Ολυμπιακός τελείωσε το ημίχρονο με 5/9) και με οκτώ καθαρά προσωπικούς του πόντους όχι μόνο κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ, αλλά την έστειλε στα αποδυτήρια με διαφορά 4 πόντων (44-40).

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό του, η ΤΣΣΚΑ έσφιξε την άμυνά της και οι επιλογές για τος παίκτες του Ιβκοβιτς μειώθηκαν δραστικά. Από την άλλη, οι ρώσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έφταναν στο καλάθι των γηπεδούχων κι έτσι αρκετά γρήγορα μπήκαν μπροστά στο σκορ, ενώ έφτασαν μέχρι και το +7 (48-55 στο 27'). Τελικά, ο Σπανούλης ήταν αυτός που με γκολ-φάουλ στο τέλος του δεκαλέπτου μείωσε στο -4 για την ομάδα του (58-62) στο 30'.

Η έλλειψη επιλογών που έκαναν την εμφάνισή τους στην τρίτη περίοδο, διογκώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι λύσεις από την περιφέρεια εξαφανίστηκαν, τα πράγματα μέσα στη ρακέτα δυσκόλεψαν πολύ για τους ψηλούς του Ολυμπιακού και η ΤΣΣΚΑ σταδιακά άρχισε να αυξάνει τη διαφορά της, φτάνοντάς την στο +11 (65-76) στο 35'15'' με δύο βολές του Χριάπα.

Αν και έψαξαν την ανατροπή στα λεπτά που απέμεναν, οι ερυθρόλευκοι δεν τα κατάφεραν, με το τελικό αποτέλεσμα (ήττα με οκτώ πόντους, 78-86) να αφήνει ανοικτούς τους λογαριασμούς, αφού είναι σίγουρο ότι η διαφορά των πόντων θα παίξει ρόλο στη τελική βαθμολογία του ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα