Ράλι Καταλονίας: Νικητής ο Σεμπαστιέν Λοέμπ (Citroen)

Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ εξασφάλισε τη νίκη στο Ράλι Καταλονίας, η οποία τον έφερε ξανά μόνο πρώτο στην κορυφή του φετινού WRC, με διαφορά οκτώ βαθμών.

Με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται στην Μ. Βρετανία τον επόμενο μήνα, ο γάλλος οδηγός της Citroen έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του όγδοου σερί παγκόσμιου τίτλου του.

Παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε πρώτος στις μικτές ειδικές διαδρομές της 1ης μέρας, κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα της Ford,

ο οποίος είχε ένα κλατάρισμα στην 6η ειδική διαδρομή.

Καθώς ο αγώνας μεταφέρθηκε σε αποκλειστικά ασφάλτινη επιφάνεια, από εκεί και πέρα ο Λοέμπ δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμά του και να σφραγίσει την πέμπτη φετινή του νίκη, και πρώτη του έπειτα από την Φινλανδία στα τέλη Ιουλίου.

Πίσω του, στην δεύτερη θέση, τερμάτισε τελικά ο Μίκο Χίρβονεν, καθώς η Ford έδωσε εντολή στον Λάτβαλα να πάρει εσκεμμένα μια ποινή για πρόωρη άφιξη πριν από την τελευταία ειδική του ράλι, ώστε να πέσει τρίτος στην τελική κατάταξη.

Τα αποτελέσματα αυτά σημαίνουν ότι αν ο Λοέμπ τερματίσει μπροστά από τον Χίρβονεν στο Ράλι Μ. Βρετανίας, τότε θα κάνει δικό του τον τίτλο, καθώς ο φινλανδός χρειάζεται εννιά βαθμούς περισσότερους από εκείνον προκειμένου να τον εκθρονίσει.

"Κάναμε ένα πραγματικά καλό τριήμερο", δήλωσε ο Λοέμπ. "Αλλά επειδή προερχόμασταν από τρία άσχημα ράλι, ήμουν επιφυλακτικός για αυτό το αποτέλεσμα μέχρι να φτάσουμε στο τέλος. Ο Μίκο πήρε πολλούς βαθμούς, οπότε παραμένουμε κοντά στο πρωτάθλημα".

Ο Λοέμπ ήλπιζε ότι ο team mate του, Σεμπαστιάν Οζιέ, θα τον βοηθούσε σε αυτόν τον αγώνα, κόβοντας βαθμούς από τον Χίρβονεν.

Ωστόσο ο Οζιέ είχε απανωτά κλαταρίσματα που τον έριξαν πέμπτο στην κατάταξη, πριν εγκαταλείψει τελικά λόγω προβλήματος στον κινητήρα στην προτελευταία ειδική. Παρόλα αυτά, η Citroen κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αφήνοντας πίσω της την Ford.

Τέταρτος τερμάτισε ο Ντάνι Σόρντο, προς τέρψη των ισπανών οπαδών που γέμισαν τις ειδικές, ακολουθούμενος από τον ομόσταβλό του στην Mini, Κρις Μικ.

Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι Μαντς Οστμπεργκ, Εβγκένι Νοβίκοφ, Χένινγκ Σόλμπεργκ, Ντένις Κάιπερς και Γιούχο Χάνινεν, ενώ οι σημαντικότερες εγκαταλείψεις ήταν αυτές των Πέτερ Σόλμπεργκ, Κίμι Ράικονεν, Μάθιου Γουίλσον και Κεν Μπλοκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα