Σάρας: Τα Χριστούγεννα γίνομαι... παιδί

Μία άκρως... χριστουγεννιάτικη συνέντευξη παραχώρησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος θυμήθηκε τα πιο ευτυχισμένα, αλλά και τα πιο... παράξενα Χριστούγεννα της ζωής του.

Ο Σάρας δεν έκρυψε πως λατρεύει την περίοδο των χριστουγέννων και δεν έκρυψε πως "...γίνομαι κι εγώ παιδί".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιασικεβίτσιουςστην εφημερίδα Β«GoalΒ»

Είναι ουσιαστικά και οι πρώτες γιορτές που η κόρη είναι σε θέση να καταλάβει τι γίνεται...

Β«Ναι, το

διασκεδάζει. Πέρυσι ήταν πολύ μικρή και φυσικά δεν μπορούσε ν' αντιληφθεί το τι συνέβαινε. Φέτος τη βλέπω, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στέκεται μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το κοιτάζει συνεχώς. Είναι εντυπωσιασμένη. Βεβαίως εκείνο το οποίο προσέχω είναι να μην... γκρεμίσει το δέντρο με κάποια κίνησή της. Βρήκα όμως τη λύση και γι' αυτό, οπότε είμαι ήσυχοςΒ».

Ποια είναι η λύση;

Β«Οταν την έβλεπα και πλησίαζε πολύ την έβαλα να αγγίξει με το δάχτυλό της την άκρη στα λαμπάκια που είναι λίγο μυτερή. Πόνεσε, οπότε... δεν πλησιάζει πλέον. Απλώς στέκεται και κοιτάζει το δέντρο. Πάντως γενικά η μικρή το διασκεδάζει με όλον αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται στο σπίτιΒ».

Για το τι περιλαμβάνει το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τους Λιθουανούς

Β«Δεν τρώμε κρέας στο χριστουγεννιάτικο δείπνο. Το παραδοσιακό φαγητό είναι ντάμπλινγκς με μανιτάρια. Το φτιάχνει η μητέρα μου και -αληθινά σου μιλάω- ούτε που μπορώ να υπολογίσω πόσα πιάτα τρώωΒ».

Μόνο Χριστούγεννα συμβαίνει αυτό;

Β«Οχι, όποτε έρχεται η μητέρα μου της ζητάω να μου το φτιάχνει. Ειλικρινά σου μιλάω, πρέπει να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ στα πιάτα που αδειάζωΒ».

Και που δεν έχει γιορτάσει τα Χριστούγεννα ο Σάρας... Στις ΗΠΑ, τη Σλοβενία, την Ισπανία, το Ισραήλ και την Ελλάδα...

Β«Στο Ισραήλ δεν τα γιορτάζουν, οπότε κάναμε κάτι ιδιωτικό, στο σπίτιΒ»

Για το... παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι των Λιθουανών με δεδομένο ότι δεν έχουμε συνηθίσει να μην υπάρχει κρέας τέτοιες ημέρες

Β«Εντάξει, είναι αλήθεια ότι επειδή έχω και οικογένεια στην Ελλάδα πλέον θα υπάρχει και κρέας στο τραπέζι. Ζητάω συνέχεια από τη μητέρα μου να μου το φτιάχνει, είτε είναι Χριστούγεννα είτε είναι καλοκαίριΒ».

Αλλωστε, είναι γνωστό ότι οι άντρες θεωρούν πάντα ότι οι... μητέρες τους φτιάχνουν το καλύτερο φαγητό.

Β«Ναι, ισχύει αυτό, είναι αλήθεια. Αλλά εδώ μιλάμε για το αγαπημένο μου πιάτο. Είναι... άλλο επίπεδοΒ».

Συνηθίζουμε βέβαια αυτές τις μέρες να κάνουμε ευχές για το καλύτερο στους δικούς μας αλλά και στους συνανθρώπους μας. Ο Σάρας λοιπόν κάνει τη δική του ευχή.

Β«Υγεία σε όλα τα παιδιά, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Περιμένουμε και το δεύτερο παιδί μας, οπότε εύχομαι ό,τι καλύτερο για την Αννα (σ.σ.: η σύντροφός του), μα πάνω απ' όλα υγεία. Και βέβαια σε επαγγελματικό επίπεδο να πάνε όλα καλά και να κερδίσω ό,τι περισσότερο γίνεταιΒ».

Για σένα τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα;

Β«Είναι μια ευκαιρία να βρίσκομαι με την οικογένειά μου. Οπότε όταν ακούω “Χριστούγε

Keywords
Τυχαία Θέματα