Σχεδόν τέσσερα χρόνια είχε να βρεθεί -έστω για λίγες ώρες- η ΑΕΚ στην κορυφή της Super League

Μετά τη νίκη του Σαββάτου (26/11) στο Αγρίνιο η ΑΕΚ έπιασε κορυφή στη Super League και παρότι έμεινε εκεί μόνο για 20 ώρες, η ψυχολογία στην ομάδα είναι πολύ ανεβασμένη.

Μετά τη νίκη της στο Αγρίνιο, η Ενωση έπιασε κορυφή στην βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος. Για πόσο; Για 20 ώρες... Μέχρι να κερδίσει ο Παναθηναϊκός

τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ...

Η ουσία είναι, όμως, πως η ΑΕΚ έχει αρχίσει να βλέπει πιο αισιόδοξα το μέλλον της στο πρωτάθλημα και από ψυχολογικής πλευράς, η παρουσία της στην κορυφή, έστω και για λίγες ώρες, είναι σημαντική.

Αλλωστε, τα τελευταία χρόνια αυτό δεν συμβαίνει συχνά...

Η προηγούμενη φορά που η Ενωση είχε... πατήσει κορυφή ήταν πριν από 3 χρόνια και 10 μήνες!

Συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου 2008, με την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2007-08, η ΑΕΚ είχε 42 βαθμούς, έναντι 41 του Ολυμπιακού και 40 του Παναθηναϊκού.

Την επόμενη αγωνιστική η Ενωση ηττήθηκε 2-3 από τον Πανιώνιο εντός έδρας, ο Ολυμπιακός έχασε 0-1 στην Καλαμαριά από τον τοπικό Απόλλωνα, αλλά το παιχνίδι κατακυρώθηκε στους ερυθρόλευκους για παρατυπία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και η Ενωση δεν ξαναβρέθηκε ποτέ στην 1η θέση...

Αξίζει να σημειώσουμε τέλος πως στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της μόλις για 2η φορά φέτος εκτός έδρας, όπου έχει δεχθεί τα 12 από τα 14 γκολ που έχει στο παθητικό της!

Keywords
Τυχαία Θέματα