Στοπ στους διαιτητές από FIBA

Με έγγραφο προς όλες τις ομοσπονδίες του κόσμου, η FIBA ξεκαθάρισε πως από εδώ και πέρα την ευθύνη για τους ορισμούς των ξένων διαιτητών στα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο θα την έχει αποκλειστικά η ίδια.

Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής απαγορεύονται οι προσωπικές προσκλήσεις σε διαιτητές ή τα μεταξύ των εγχώριων ομοσπονδιών αιτήματα για συμμετοχή διαιτητών

σε ξένα πρωταθλήματα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ομοσπονδίες απευθύνονταν σε άλλες χώρες για να τις εξυπηρετήσουν ή ακόμα και προσωπικά σε διαιτητές. Κυρίως παλαίμαχους, που έχουν ξεπεράσει το όριο των 50 ετών.

Αυτό δεν μπορεί να ξαναγίνει, συνεπώς κλείνει ουσιαστικά ο δρόμος για τους άνω των 50, που συνέχιζαν τη δράση και μετά το τέλος της -κανονικής- καριέρας τους.

Πλέον τον απόλυτο έλεγχο στους ορισμούς ξένων διαιτητών θα τον έχει η FIBA World, που ξεκαθάρισε μια και καλή την κατάσταση. Μάλιστα η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανέφερε στο ίδιο έγγραφο ότι απαγορεύεται από εδώ και στο εξής κάθε είδους απεργία διαιτητών.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη απόφαση κλείνει οριστικά το δρόμος στους διαιτητές άνω των 50. Οπως για παράδειγμα στον Λάζαρο Βορεάδη και τον Στέλιο Κουκουλεκίδη, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα 50 και συνεχίζουν να παίζουν στο εξωτερικό. Εχουν, μάλιστα, προσφύγει δικαστικά και ζητούν τη δικαίωσή τους, ώστε να επανέλθουν κανονικά στη δράση.

Keywords
Τυχαία Θέματα