Συνάντηση Παπαδήμου - Προβόπουλου

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, θα συναντηθεί στις 3 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα τεθούν επί τάπητος το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

H κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλει την τελική της πρόταση για την ανταλλαγή ομολόγων έως τα τέλη Νοεμβρίου, όπως ανέφερε αξιωματούχος

του υπουργείου Οικονομικών στο διεθνές πρακτορείο Reuters.

Βάσει του νέου προγράμματος ανταλλαγής, οι ιδιώτες επενδυτές προβλέπεται να αποδεχθούν απομείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που διακρατούν κατά 50%, προκειμένου το ελληνικό χρέος να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

"Θα ανέμενα έως τα τέλη Νοεμβρίου να έχουμε τουλάχιστον έτοιμη την πρόταση. Το 50% είναι πιο δυσάρεστο (σε σχέση με το 21% του πρώτου PSI), από την άλλη, όμως, προσπαθεί να δώσει οριστική λύση για ένα βιώσιμο ελληνικό χρέος", σημείωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σε ό,τι αφορά το PSI, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να μην υπάρχει ειδική μεταχείριση για τις ελληνικές τράπεζες.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων ξένων τραπεζών σε μια προσπάθεια να τους πείσουν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα ανταλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα