Το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στην φάση των 32 του Europa League, Ουντινέζε

Η κληρωτίδα της φάσης των 32 του Europa League δεν χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ, αφού έστειλε στον δρόμο του την Ουντινέζε.

Ωστόσο, η ιταλική ομάδα ξυπνάει ωραίες αναμνήσεις στον Δικέφαλο του Βορρά, αφού την είχε αποκλείσει το 2000, για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA (ήττα με 1-0 στην Ιταλία, νίκη με 3-0 στην παράταση στη ρεβάνς της Τούμπας).

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1986,

έδρα του έχει το Φρίουλι στο Ούντινε (χωρητικότητας 41.000 θεατών) και δεν έχει κατακτήσει κάποιον σημαντικό τίτλο στην ιστορία της. Αρχηγός και μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο επιθετικός Αντόνιο Ντι Νατάλε.

Τι έκανε φέτος
Τερμάτισε τέταρτη στο περασμένο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, γνωρίζοντας δύο ήττες από την Αρσεναλ, 2-1 στο Λονδίνο και 1-0 στο Φρίουλι, στην τρίτη προκριματική φάση.

Μεταφέρθηκε στους ομίλους του Europa League και στο 9ο γκρουπ, όπου τερμάτισε δεύτερη, με απολογισμό δύο νίκες (2-0 την Ατλέτικο και 2-1 τη Ρεν), τρεις ισοπαλίες (1-1 με Σέλτικ εντός κι εκτός και 0-0 με τη Ρεν στη Γαλλία) και μία ήττα (4-0 από την Ατλέτικο στο Βιθέντε Καλντερόν).

Στο τρέχον ιταλικό πρωτάθλημα, μετά από 14 αγώνες, μοιράζεται την κορυφή με τη Γιουβέντους έχοντας 30 βαθμούς (9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, με 18 γκολ υπέρ και 7 κατά).

Keywords
Τυχαία Θέματα