Το προφίλ του Κόλιν Καζίμ Καζίμ Ρίτσαρντς

Ο Κόλιν Καζίζ Καζίμ Ρίτσαρντς γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1986 στο Λεϊτονστόουν του Λονδίνου ως Κόλιν Ρίτσαρντς από τουρκοκύπρια μητέρα και πατέρα από την Αντίγκουα! Καθώς η οικογένειά του, από την πλευρά της μητέρας του, ήταν φανατικοί Μουσουλμάνοι, ήθελαν να του δώσουν κι ένα μουσουλμανικό όνομα κι έτσι αποφάσισαν να τον ονομάσουν Κόλιν-Καζίμ Ρίτσαρντς. Ενα λάθος στο ληξιαρχείο, όμως, έβαλε την παύλα σε λάθος σημείο κι έτσι το μωρό πήρε το όνομα Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς. Το δεύτερο Καζίμ θα δούμε παρακάτω πώς προέκυψε...

"Τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα γιατί η μισή οικογένειά μου

είναι Μουσουλμάνοι και οι άλλοι μισή Χριστιανοί. Πάντα ένιωθα Τούρκος, όμως. Η γιαγιά μου δεν μιλάει αγγλικά. Στη μισή μου οικογένεια, η πρώτη γλώσσα είναι τα τουρκικά, οπότε πήγα σε τουρκικό σχολείο πρωτού παίξω ποδόσφαιρο, αν και δεν θυμάμαι τίποτα από τότε", είχε δηλώσει ο 25χρονος μεσοεπιθετικός.

Η πρώτη του ομάδα ήταν η Μπέρι, στην οποία πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 15 ετών, προτού ανέβει στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2004-05.

Coca-Cola Kid
Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Μπράιτον, με την ιστορία του πώς πήγε εκεί να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αγγλική ομάδα τον ήθελε στο ρόστερ της, όμως δεν είχε τα χρήματα για να τον πάρει από την Μπέρι.

Τα λεφτά τελικά βρέθηκαν λόγω ενός διαγωνισμού που έτρεχε η Coca-Cola, η οποία έδωσε 250.000 λίρες σε έναν φίλαθλο, ο οποίος με τη σειρά του θα τα χάριζε σε όποια ομάδα ήθελε. Αυτός ο φίλαθλος έτυχε να είναι ο Ααρον Μπέρι, υποστηρικτής της Μπράιτον, με αποτέλεσμα του Ρίτσαρντς να του κολλήσει το παρατσούκλι Coca-Cola Kid.

Από νωρίς προβλήματα...
Από την Μπράιτον έφυγε κακήν-κακώς μετά από δική του αίτημα, όταν δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική 11άδα της αναμέτρησης με την Ρόδεραμ, στην πρεμιέρα της σεζόν 2006-07.

Λίγες ημέρες αργότερα, η Μπράιτον τον έδωσε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που αγωνιζόταν στην Premier League, δίνοντας στον 20χρονο τότε μεσοεπιθετικό τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία.

Εθνική Τουρκίας και Φενέρμπαχτσε
Τον Μάρτιο του 2007, ο Ρίτσαρντς έκανε το ντεμπούτο του στην U-21 ομάδα της Τουρκίας και ένα μήνα αργότερα ο Φατίχ Τερίμ τον κάλεσε στους άνδρες. Παράλληλα, στο τέλος της σεζόν η Σέφιλντ υποβιβάστηκε στην Championship, όμως η παρουσία του Ρίτσαρντς στις Εθνικές, του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει μεταγραφή στη Φενέρμπαχτσε.

Κόλιν Καζίμ Καζίμ Ρίτσαρντς
Κάπου εκεί προκύπτει και το δεύτερο Καζίμ στο όνομά του. Λόγω ενός νόμου στην Τουρκία που απαγορεύει σε τούρκο υπήκοο να μένει μόνιμα στη χώρα χωρίς να έχει μουσουλμανικό όνομα, ο Ρίτσαρντς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Καζίμ που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να είναι το μικρό του όνομα, με αποτέλεσμα να προκύψει τελικά το Κόλιν-Καζίμ Καζίμ-Ρίτσαρντς, όπως κανονικά είναι το πλήρες όνομά του. Εξού και το Καζίμ Καζίμ!

Νέα προβλήματα και Τουλούζ
Ο Καζίμ Καζίμ έπαιξε δύο σεζόν στη Φενέρ προτού θεωρηθεί βασικός από τον Κριστόφ Ντάουμ τη σεζόν 2009-10. Ενας τσακωμός όμως με το

Keywords
Τυχαία Θέματα