Το σερί σταμάτησε στα Πηγάδια

16:58 8/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στα Πηγάδια για την 16η αγωνιστική, με τους Ξάνθη και ΠΑΟΚ να μένουν στο 0-0. Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες ευκαιρίες, κυρίως ο ΠΑΟΚ, ωστόσο στην τελική προσπάθεια υστέρησαν και τον δρόμο για τα δίχτυα δεν τον βρήκαν. Η ομάδα του Μπόλονι έδειξε να "ψάχνεται" λόγω των απουσιών και δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του, με αποτέλεσμα να μπει τέλος στο σερί

των τριών διαδοχικών του νικών. Το σύνολο του Ουζουνίδη από την άλλη παρέμεινε αήττητη για όγδοη διαδοχική φορά και αποδείχθηκε για άλλο ένα ματς σκληρό καρύδι. Στους 26 βαθμούς και την 4η θέση ο ΠΑΟΚ, στους 25 και την 6η θέση τη Ξάνθη.

Αναγκασμένος να ανακατέψει την τράπουλα ήταν ο Μπόλονι εξαιτίας των απουσιών, χρησιμοποιώντας τον Σαλπιγγίδη έξω αριστερά, τον Φωτάκη στον άξονα και δεξιά και τον Ιβιτς να πλαισιώνει τον Αθανασιάδη στην κορυφή. Παρά το πειραματικό σχήμα, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο α' μέρος, είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή (60-40 ), αλλά την μεγάλη ευκαιρία δεν κατάφερε να την βγάλει. Αμυντικά οι θεσσαλονικείς ήταν σωστά παραταγμένοι, βραχυκυκλώνοντας τους ακρίτες, που δεν είχαν καλή κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε μία τελική προσπάθεια στο α' μέρος.

Ωστόσο είχαν κλείσει τους διαδρόμους, μην επιτρέποντας να απειληθεί ουσιαστικά ο Βιβιανί. Ο Ιβιτς ήταν δραστήριος, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τις κάθετες και ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επικίνδυνος από αριστερά με το Λίνο, από τον οποίο ξεκίνησε η σημαντικότερη φάση στο 37' όταν η προβολή του Αθανασιάδη πέρασε μόλις άουτ, ενώ και ένα καλό σουτ του Φωτάκη μέσα από την περιοχή στο 12' βρήκε σε ετοιμότητα τον Βιβιανί, που δεν ανησύχησε από κάποια μακρινά σουτ.

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο έγινε απειλητική με κάποια στημένα, τα οποία όμως εξουδετερώθηκαν από τους ασπρόμαυρους. Ο ΠΑΟΚ είχε οπισθοχωρήσει, παραχωρώντας την πρωτοβουλία και η απάντηση του Μπόλονι ήταν η αντικατάσταση του Ιβιτς με τον Γιάννου για να βοηθήσει στην επιθετική λειτουργία, που είχε ατονήσει αφήνοντας τον Βιβιανί απλό θεατή του αγώνα. Πραγματική απειλή για τους δύο τερματοφύλακες πάντως δεν υπήρξε μέχρι το 70'.

Η είσοδος του Βλαχοδήμου έδωσε ώθησε στη Ξάνθη στην οποία ανήκει και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο β' μέρος, με τον Μαρσελίνιο να αγγίζει το γκολ στο 72', αλλά να σημαδεύει μόλις άουτ. Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟΚ ανέβηκε, κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη εστία και έψαξε το γκολ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Τόσο όμως ο Σαλπιγγίδης, όσο και ο Γιάννου δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ ο Αθανασιάδης στις καθυστερήσεις είχε μεγάλη ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλα σημάδεψε μόλις άουτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα