Τοντ: Ο Φέτελ μπορεί να ξεπεράσει τον Σουμάχερ

Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, πιστεύει ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει τη δυνατότητα να καταρρίψει τα αξιοζήλευτα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ στην F1 μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Φέτελ έγινε φέτος ο νεότερος δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα χρονικά, στα 24 του χρόνια, και πρέπει να πάρει ακόμα πέντε τίτλους για να φτάσει τους επτά τους ρέκορντμαν Σούμι.

Επίσης, κατά την περασμένη σεζόν ανέβασε τη συγκομιδή του σε νίκες στις 21, ενώ ο συμπατριώτης του γερμανός κατέχει

το ρεκόρ με 91.

Αν και τα επιτεύγματα του Σούμι προκαλούν ίλιγγο, ο Τοντ προέβλεψε ότι, "ο Φέτελ θα μπορούσε να σπάσει τα ρεκόρ του Σουμάχερ", προσθέτοντας ωστόσο πως, "δεν χρειάζεται να το σκεφτόμαστε και πάρα πολύ.

"Και οι δύο είναι σπουδαίοι οδηγοί, με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και χαρακτήρες παρά το κοινό τους υπόβαθρο ως γερμανοί".

Ο Τοντ εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι ο Σουμάχερ μπορεί να πανηγυρίσει κι άλλα βάθρα και νίκες, παρότι σε λίγες ημέρες κλείνει τα 43 του χρόνια.

"Θυμηθείτε ότι δεν κυριάρχησε αμέσως όταν πήγε στην Ferrari. Στην F1 δεν γίνονται θαύματα. Αυτοί που επιστρέφουν έπειτα από τρία χρόνια και δεν έχουν το καλύτερο μονοθέσιο, δεν μπορούν να κερδίσουν με τη μία.

"Σίγουρα [ο Μίκαελ] μπορεί να διαχειριστεί την πίεση το ίδιο καλά με το παρελθόν, οπότε μπορώ να τον φανταστώ να ανεβαίνει ξανά στο πόντιουμ".

Keywords
Τυχαία Θέματα