Βαλβέρδε: Ανταποκριθήκαμε πολύ καλά

Φανερά ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού και την κατάκτηση της νίκης στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που τόνισε πως η ομάδα του ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά στις ανάγκες του αγώνα. Ο βάσκος επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν μέχρι το πρώτο γκολ,

αλλά πρόσθεσε πως στη συνέχεια ήταν πιο εύκολο να έρθουν και τα υπόλοιπα.

Για το πόσο εύκολο ήταν το ματς και το κατά πόσον ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το τελικό σκορ: "Όχι δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμάς. Αντιθέτως δυσκολευτήκαμε πολύ μέχρι να βάλουμε το πρώτο γκολ. Μόλις το βάλαμε ήταν εύκολο να έρθουν τα άλλα δύο. Ο Πανιώνιος ήταν πολύ επικίνδυνος στις φάσεις στρατηγικής και στις αντεπιθέσεις. Επίσης παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και είχαμε την κατοχή της μπάλας. Όταν έχεις την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού τότε είναι δύσκολο ο αντίπαλος να σε βλάψει".

Για το πόσο κοντά είναι η συγκεκριμένη εμφάνιση σε αυτό που θέλει: "Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Σήμερα ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι της εβδομάδας γιατί ερχόμασταν από ευρωπαϊκό ματς. Όταν έρχεσαι από παιχνίδι στην Ευρώπη πάντα φοβάσαι το πως θα είναι οι παίκτες. Σήμερα οι παίκτες μας ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Ανταποκριθήκαμε πολύ καλά και είμαστε ευχαριστημένοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Κάθε εβδομάδα είναι μία άλλη πρόκληση. Πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για τον ΟΦΗ. Κάθε εβδομάδα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο".

Για το πόσο δύσκολο ήταν να πείσει τους παίκτες του να επιστρέψουν στην ελληνική πραγματικότητα μετά τον αγώνα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ: "Ναι ήταν δύσκολο να επανέλθουμε στην ελληνική πραγματικότητα αλλά αυτό συμβαίνει παντού. Δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Γίνεται και στην Γαλλία και την Ισπανία. Πάντα όταν έχεις ένα ευρωπαϊκό ματς όλοι επικεντρώνονται σε αυτό και μετά είναι δύσκολο να γυρίσεις στην... ρουτίνα του πρωταθλήματος. Όμως οι παίκτες μας ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι".

Για την σκοπιμότητα της αλλαγής του Μαρκάνο και το κατά πόσον θα έπρεπε να μπει ένας επιθετικογενής παίκτης, όπως ο Χαβίτο ή ο Πάντελιτς: "Καταλαβαίνω πως σε εσάς φαινόταν εύκολο το παιχνίδι αλλά για μένα δεν ήταν. Είμαι επαγγελματίας και θέλω να είναι η ομάδα όσο καλύτερη γίνεται. Εκείνη την στιγμή έκρινα πως αυτό έπρεπε να γίνει. Επίσης ο Χολέμπας έπαιξε αριστερά. Μπορεί να παίξει καλά την πλευρά αυτή. Θέλουμε να συνηθίσει εκεί για να μπορεί να βγάλει όλο το ματς έτσι".

Για το εάν ο τίτλος μπορεί να κριθεί στα ντέρμπι δεδομένου πως αρκετές ομάδες δείχνουν αποδυναμωμένες και οι μεγάλες ομάδες παίρνουν εύκολα βαθμούς: "Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για μία τέτοια ανάλυση. Σήμερα η ΑΕΚ έχασε από τον ΟΦΗ ενώ εμείς δυσκολευτήκαμε πολύ με τον Εργοτέλη. Δεν ξέρουμε για τους άλλους αλλά για εμάς είναι δύσκολο να ερχόμαστε εκτός έδρας. Δυσκολευόμαστε πολύ μέχρι να βάλουμε το πρώτο γκολ".

Keywords
Τυχαία Θέματα