Βαλβέρδε: Δεν σκέφτομαι αλλαγή τερματοφύλακα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπερασπίστηκε τον Φράνκο Κοστάντσο για το λάθος του στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ και ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται να κάνει αλλαγή τερματοφύλακα. Ο βάσκος ισχυρίστηκε επίσης πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να χάσει ένα δικό του ματς, καθώς τόνισε ότι "με το παιχνίδι στο 2-0 κάναμε το λάθος

να πιστέψουμε πως είχε τελειώσει ο αγώνας και το πληρώσαμε". Οσο για το ματς με την Ντόρτμουντ, τόνισε πως "θα πρέπει να ξεπεράσουμε το αποψινό σοκ και να απολαύσουμε το ματς στη Γερμανία".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου:
"Χάσαμε δύο σημαντικούς βαθμούς. Ήταν ένα... ατύχημα για εμάς. Ο ΟΦΗ έπαιξε μαζική άμυνα, αλλά εκμεταλλεύτηκε δύο στημένες φάσεις. Πραγματικά, η ισοπαλία με εξέπληξε.

Η αλήθεια είναι πως μετά το 2-0 πιστέψαμε πως είχε κριθεί το αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν φτάσαμε στην περιοχή τους και κάναμε λίγες φάσεις για γκολ, ενώ στο δεύτερο μέρος ήμασταν λίγο καλύτεροι. Πιστεύουμε, όμως, πως είχαμε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Οι ευθύνες μου για το αποτέλεσμα είναι αυτές που έχω πάντα έπειτα από κάθε ματς, είτε κερδίζουμε, είτε όχι. Όταν γίνεται η ανάλυση μετά από κάθε ματς, σκέφτεσαι πάντα τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα. Μέχρι το 74' δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Στα δύο γκολ που δεχθήκαμε, δεν αμυνθήκαμε καθόλου καλά.

Όχι, αυτήν την στιγμή, δεν σκέφτομαι να κάνω αλλαγή τερματοφύλακα. Πρέπει να είμαι δίκαιος με όλους τους παίκτες μου. Πράγματι, ο Κοστάνσο είχε μία άτυχη στιγμή στο πρώτο γκολ, αλλά στο πρώτο ημίχρονο έκανε μία καθοριστική επέμβαση. Στο πρώτο γκολ που δέχεται έχει την ευθύνη, αλλά θέλουμε όλοι οι παίκτες μας να έχουν την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση.

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις δέκα παίκτες στην άμυνα, είναι δύσκολο να παίξεις καλά. Έλειπε η άνεση από το παιχνίδι μας. Δεν πιστεύω πως οι παίκτες μου σκέφτονταν το επόμενο παιχνίδι. Απλά, όπως έχω ξαναπεί, το φετινό Πρωτάθλημα είναι δύσκολο, καθώς οι ομάδες ξέρουν πια τον τρόπο παιχνιδιού μας και μας δημιουργούν προβλήματα.

Δεχόμαστε πιο εύκολα γκολ σε σχέση με πέρυσι, αλλά η αποψινή επιτυχία του ΟΦΗ είναι δύσκολο να συμβεί ξανά.

Το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ είναι δύσκολο, είδαμε τις δυνατότητες που έχει και στον πρώτο αγώνα. Μέσα στο γήπεδό της, τα παίζει όλα για όλα. Αν χάσει ξανά, θα μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία. Εμείς πρέπει να ξεπεράσουμε ψυχολογικά το αποψινό σοκ και να απολαύσουμε το παιχνίδι στη Γερμανία. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα